Faustino Rivero Ulecia 2012, DOC Rioja Crianza, Spanje

Faustino Rivero Ulecia

Uit de welbekende Spaanse wijnstreek Rioja proeven we een Crianza van het huis Faustino Rivero.

Een huis met een lange historie, want sinds het einde van de negentiende eeuw is de familie Rivero al bezig in de wijnbouw. Tegenwoordig staat de vierde en vijfde generatie van de familie aan het hoofd van de zowel nationaal als internationaal befaamde wijnmakerij, waar de mix tussen traditie en innovatie hoog in het vaandel staat.

Deze Rioja Crianza is een blend van de druivenrassen Tempranillo en Garnacha. De wijn heeft ongeveer 1 jaar houtrijping in eiken vaten en 1 jaar flesrijping ondergaan, alvorens op de markt te worden gebracht.

LFE is de importeur voor de Nederlands markt en de wijn ligt in de schappen van supermarktketen Spar. Voor € 6,99 heeft u een fles in huis.

Degustación!

Faustino Rivero Ulecia 2012

De rode kleur heeft een medium diepte. Wat bleekrood uitwaaierend in de rand.
In de neus tref ik zoete kersen aan. Licht rokerig en wat vanille. Wel aangenaam maar het komt wat moeilijk los.
Redelijk vol op de tong met duidelijk aanwezige zuren. Iets bitter en wat koffie. Salmiak, wat zoutig en best wel droog. Het rode fruit wordt iets op de achtergrond gedrukt door de dominantie van de zuren.
Een aardige Rioja Crianza, niet opmerkelijk maar niet verkeerd. Misschien wat flesrust gunnen in verband met de afbouw van de zuren.

Totaal 12,4 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed