Faustino I Gran Reserva 2008; TOP van Faustino

Faustino I Gran Reserva 2008 is de TOP wijn van Bodega Faustino in de Riojastreek. 

Faustino I Gran Reserva 2008 is dus een Gran Reserva wijn en dat betekent: hout en nog eens hout! 24 maanden op precies te zijn op eikenhout en daarna nog 3 jaar op fles rijpen. 

De Spaanse Tempranillo-druif, waarop de Spaanse zon heeft gebrand en waarbij selectie heeft plaatsgevonden (alleen de beste en rijpste druiven worden natuurlijk geselecteerd voor het top-cuvee!), kan dat wel hebben hoor! 

Al die zon en selecties hebben een wijn opgebracht van 13,5% aan alcohol.

U begrijpt dat zo’n wijn niet voor € 10 in de schappen kan liggen. Nee, voor deze wijn zal u bijna het dubbele (€ 19,99) moeten neertikken en of dat het u waard is gaan we zo bekijken.

GALL & GALL is het verkooppunt voor deze Spaanse knaller en Faustino I Gran Reserva 2008 kan u HIER kopen!

Laat de wijn spreken!

Faustino I Gran Reserva 2008

De kleur van deze wijn is donkerrood. Mooi vol en in de rand enige ontwikkeling te zien. De diepte is donker tot diepdonker. Mooi egaal. Een mooie volle diepe licht ontwikkelde kleur. (2,8)
De neus van deze topwijn van Bodega Faustino laat mooi rood fruit zien dat volledig omgeven is van eikenhout. Mooi rond rood bessenfruit met rode bramen en toch veel vanille, toast en sigaarkistjes. Zeer rijp fruit met ruim voldoende intensiteit, zwaarte en breedte. Kwaliteit. Mooi rond en de neus komt goed los. Mooi. (4,4)
Op de tong komt Faustino I Gran Reserva 2008 vrij intens en krachtig over. Ook wat aan de droge kant. Rond, maar niet fluwelig en dat komt door het wat droge karakter samen met de kracht en intensiteit van de wijn. Mooi rood fruit van rode bessen en rode bramen. Omgeven door veel hout en vanille. Toast en sigarenkistjes. De 24 maanden houtopvoeding is dus duidelijk aanwezig. Ook wat specerijen. Sappig en smakelijk. Goed op de midpalate, breedte en diepte. Prima intensiteit en ook goed in balans. De afdronk is breed en sappig. (7,0)

Deze Gran Reserva is duidelijk een wijn van de bovenste plank. Selectie, rijpheid, opvoeding en liefde kan je duidelijk terugvinden in deze wijn. Als je van een wijn houdt waarbij je duidelijke houtopvoeding in terugvindt, dan zit je bij deze rode Rioja aan het goede adres. Hou wel in het achterhoofd dat er een wat droge kant aan zit en dat zou een drempeltje op kunnen werpen bij de wijnliefhebber (maar niet bij mij). (2,4)

Faustino I Gran Reserva 2008 verdient van mij een totaal van 16,6 punten.

Drinken nu en houdbaar voor nog jaren houdbaar.

#wijn #proefrecensie #wijn #wijngekken #wine #tastingnote #Faustino #Gall&Gall #Rioja

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Een gedachte over “Faustino I Gran Reserva 2008; TOP van Faustino”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *