Farina Valpolicella 2016, DOC Valpolicella Classico Superieur, Italië

Farina Valpolicella 2016, DOC Valpolicella Classico Superieur, ItaliëWeet u wat nu zo leuk is als je geabonneerd bent op de nieuwsmail van De Wijnkring?

Dat je om de zoveel weken weer lekker in het blad (Wijnkringmagazine) kan spitten en vandaaruit de lekkerste wijnen (IN DE AANBIEDING) kan bestellen! Wel zo makkelijk!

Dat scheelt vaak enkele euro’s per fles en dat is altijd mooi meegenomen!

Nu proeven wij van Wijngekken.nl een aantal wijnen uit dit magazine voor de Wijnkring en in het blad lees ik dat : De druiven groeien in ‘San Pietro in Cariona’ en deels volgens de Pergola methode waardoor schade van weersomstandigheden wordt beperkt. De druiven blijven iets langer aan de druivenstok. Heerlijk bij wildgerechten, geroosterd vlees en oude gerijpte kazen.

Te bestellen via onderstaan magazine (blader er maar eens doorheen, want er staan nog meer leuke wijnen in het magazine van Maart 2018.)

Laat de wijn spreken.

Farina Valpolicella 2016

De kleur van deze Farina Valpolicella 2016 is rood, donkerrood op de tong en snel overgegaand in warm rood. Lichte ontwikkeling in de rand. De diepte is redelijk goed. Leuke wat lichtere kleur. (2,6)
In de neus laat Farina Valpolicella 2016 rood fruit zien : rode besjes met framboos fruit en ook wat aardbei. Rood en vriendelijk. Neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong is Farina Valpolicella 2016 vriendelijk en laat ook hier rood fruit zien; rode bessen/aardbei en frambozen fruit. Rond en lichtjes droog. Sappig. Wat laurier en licht drop (zoethout). Zachte zuren, maar wel voldoende om de wijn sappig te maken. Redelijk goed op de mid-palate en redelijk in de diepte en breedte. Zachte ronde fruitige redelijk goede afdronk. (5,6)
Een vriendelijke en sappige Italiaan. Vriendelijk fruit dat veel vrienden gaat maken. (2,0)

Farina Valpolicella 2016 is geen zware wijn, maar een wijn die overall vriendelijk overkomt. En met vriendelijkheid kom je een heel eind. Totaal 13,8 punten en nu gewoon te drinken (ietsjes koelen) en houdbaar tot 2020.