Farina Bardolino 2017, DOC Bardolino, Veneto, Italië

Farina Bardolino 2017, DOC Bardolino, Veneto, ItaliëVan het wijnhuis Farina hebben we al eerder een wijn geproefd: de Pinot Grigio della Venezie die een verdiende medaille mee naar huis nam.

De ‘rode’ variant, dat een blend is van de Corvina en Rondinella Rossaradruif, zou ook wel eens een kans hebben op een mooie medaille, maar dan moet het nog wel waarmaken.

Het wijnhuis Farina staat in het hart van het Valpolicella Classica gebied in Pedemonte, iets ten oosten van het Gardameer. Een boog gemaakt van vulkanisch gesteente met een oud embleem in het hart, geeft toegang tot een prachtig patriarchaal huis uit de 16e eeuw.

Een reeds lange tijd bestaand wijnhuis met een reputatie.

Farina Bardolino 2017 is verkrijgbaar bij de slijterijen die aangesloten zijn bij de Wijnkring en bestellen kunt u het middels de website of via de magazine hieronder. Neem maar eens een kijkje, want er staan vele wijnen in dus de kans is groot dat er ook een wijn tussen staat die u zeker zal aanspreken.

De wijnen in het magazine zijn nog steeds in de aanbieding en dus ook deze Farina Bardolino 2017! Normaal betaalt u € 7,95 , maar nu dus in de aanbieding voor € 6,49 en dat scheelt bijna 1,5 euro!

Farina Bardolino 2017 heeft een alcoholpercentage van 12% en we gaan proeven…

Laat de wijn spreken…

Farina Bardolino 2017

De kleur van deze Farina Bardolino 2017 is vrij licht rood en egaal over de tong met een lichte ontwikkeling in de rand. De diepte is matig en fonkelend. Redelijke kleur. (2,5)
De neus heeft een vrij zoete aanzet met framboos en pruim. Toch wat snoepjesachtig. De neus komt redelijk goed los. (2,8)
Op de tong laat Farina Bardolino 2017 een vrij eenvoudige en soepele binnenkomer zien die genoeg fruit heeft en ook goed in zijn zuren zit. Ook hier framboos en pruim zij het dat de pruim een lichte variant laat zien. Ook wat zoet. De zuurgraad is voldoende om de wijn fris te houden. Redelijk op de mid-palate. Veel diepgang, breedte of body heeft deze wijn niet. Redelijk tot redelijk goed in de afdronk. (5,0)
Overall een vrij soepele wijn die gewoon lekker wegdrinkt en ongecompliceerd is. Niks mis mee, want ook dit soort wijnen spreken vele mensen aan. Niet zo moeilijk doen! (1,8)

Ik las dat deze Farina Bardolino 2017 prima geschikt is voor bij de pizza en dat kan ik onderstrepen! Pizzaatje bestellen en deze wijn even in de koelkast en openschroeven die wijn! Vul de glazen en maak er een mooi feestje van; gezellig voor de buis of met vriendinnen lekker kletsen! Niet zo moeilijk doen; dat is het credo van deze wijn!

Een totaalscore van : 12,2 punten

en dient direct genuttigd te worden (met een pizza…).

#wijn #farina #wijnkring #proefrecensie #tastingnote #wine #Verbunt #Verlinden #Bardolino #Italië #pizza