Farina Appassilento 2015, IGT Rosso des Veneto, Italië

Farina Appassilento 2015, IGT Rosso des Veneto, Italië

Farina Appassilento 2015 is een wijn van de Italiaanse wijnproducent 2015 en dat schept verwachtingen…

De Wijnkring is trots dat ze de wijnen van deze wijnproducent in hun assortiment hebben en mogen verkopen.

Farina is wijnproducent van het jaar

Deze rode wijn is samengesteld uit de volgende druivenrassen: Corvina, Cabernet Sauvignon en Merlot.

De familie Farina gaat serieus met hun producten om en dat blijkt wel uit de volgende passage dat ik tegenkwam in het magazine van de Wijnkring:

Het oogsten van de druiven wordt handmatig gedaan zodat er een gegarandeerde selectie van de
beste druiven ontstaat. Na het persen van de druiven blijven ze in contact met de schil en op een constante temperatuur van 10-12 graden. De witte druiven voor 24 tot 48 uur, de rode druiven zelfs vijf tot zes dagen. De lage temperatuur en een lange ‘rusttijd’ van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen.

Rest mij u te vertellen hoeveel alcohol deze Italiaanse rakker heeft (13%) en hoeveel centjes een flesje kost (€ 7,99 aanbieding).

Farina Appassilento 2015

De kleur van Farina Appassilento 2015 is vol donkerrood over de tong en overgaand in rood/purperroodd in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. (2,7)
In de neus laat deze Farina Appassilento 2015 vol rood fruit zien dat kruidig, rond en sappig overkomt. Ook smakelijk enwat leertonen. De neus van Farina Appassilento 2015 komt redelijk goed los. (3,7)
Farina Appassilento 2015 is op de tong vrij soepel. Rood en sappig bessenfruit met wat kruiden en salmiak. Farina Appassilento 2015 is wel wat alcoholisch. Ook hier wat leer en pruimen. Zachte, doch wel aanwezige zuren. Farina Appassilento 2015 is redelijk op de mid-palate en de diepte is matig. De afdronk is overigens goed met een licht pepertje (zwarte peper). (5,4)
Farina Appassilento 2015 is een smakelijke en sappige wijn waar weinig aan op te merken valt. Mist wel wat diepte, maar je moet ook naar de prijs kijken en dus kan ik zeggen dat de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit van deze Farina Appassilento 2015. (2,0)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 13,8 punten {79PP} **

Farina Appassilento 2015 is een sappige en smakelijke wijn die je zeker niet zal tegenvallen.