Fantastique Johanniter 2013 Wijngaard Saalhof, Wognum, Nederland

Fantastique Johanniter 2013 Wijngaard Saalhof

Nederlandse wijnen zijn in OPMARS….en hoe!

Nederlandse wijnen zijn al jaren in opmars. De Nederlandse wijnboeren worden steeds slimmer en slimmer en produceren steeds betere en betere wijnen.

Zij leren van de wijnbouw en slaan goede raad niet af. Tenslotte gaat het er om de wijnen te verkopen en als je wijn wilt verkopen in deze tijd, dan moet je wijnen maken die anders zijn dan de anderen. Nederlandse wijnen zijn ‘anders’. Het merendeel verbouwt andere druivenrassen die alleen in de Noord-Europese wijnbouw verbouwd worden. Dan krijg je dus ook andere wijnen.

Is dat erg? Nee, want de ervaring leert ons dat de kwaliteit van de Nederlandse wijnen steeds beter en beter worden. Ik zou zeggen, kijk eens een beetje rond op onze website, want wij hebben al vele wijnen van Nederlandse bodem geproefd. Ik weet zeker dat er wel eentje tussenstaat die u aanspreekt.

Als u op de hoogte wilt blijven van het wel en wee van de Nederlandse wijn en wijnbouw dan raad ik u aan u aan te melden bij de Facebookgroep Nederlandse wijn; waar de redactie ligt bij WijnGek Ed Huijzer.

Nu even naar de wijn zelf. Een typische Nederlandse druif…de Johanniter. Het leuke van Wijngaard Saalhof is dat ze al sinds 1920 met druiven aan de gang zijn. Eerst bestond de druiventeelt op Saalhof uit het kweken van consumptiedruiven. Voor toen een modern bedrijf met export naar verschillende Europese landen. Via een ingenieus verwarmingssysteem werden de kassen om beurten verwarmd. Op die manier konden de werkzaamheden over een langere periode worden verspreid. Nu heeft de wijngaard 8.000 wijnstokken! Niet meer voor de consumptie, maar voor het maken van WIJN!

Siem en Ada Loos zijn de trotse eigenaren van een klein stukje Frankrijk in de kop van Noord-Holland. Midden in het rustgevende landschap van Wognum, dichtbij Hoorn, exploiteren ze naast de wijn ook een Bed & Breakfast!

Dus kom eens een weekendje langs en geniet van de rust en de gastvrijheid van de familie Loos!

Deze fantastische Johanniter heeft een alcoholpercentage van 12% en is te koop voor € 14 per fles (HIER TE BESTELLEN).

Fantastique Johanniter 2013 Wijngaard Saalhof

Een licht gele/goudenkleur. Helder, mooi fonkelend en zuiver. (2,7)
In de neus vrij strak en clean. Groene en rode appel. Stoffig. Redelijke neus. (3,0)
Op de tong wat filmend, strak en clean. Flink in z’n zuren van
groene appel en wat vlak. Kruisbes/kool. Matig op de mid-
palate en een redelijke tot goede, wat vlakke en iets bittere
afdronk. (4,8)
Een cleane en strakke eerlijke wijn van Nederlandse bodem.
Mist echte fruitigheid en is vrij vlak en flink zuur op de tong.
Helaas, kan mij niet bekoren… (1,7)

Opdronk : Opdrinken
Totaal : 12,2 punten {74PP} *

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!