Faces Vinho Fino Branco Seco 2013, Rio Grande do Sul, Brazilië

Lidio Carraro Faces

Het WK-voetbal komt eraan! Speciaal voor dit “mega” evenement is deze wijn geproduceerd uit gastland Brazilië.

Het centrum van de wijnbouw in Brazilië bevindt zich in het zuiden, tegen de grens met Uruguay. Het klimaat is hier regenrijk en zacht. De Wijngekken hebben al eerder aandacht besteed aan de wijnbouw in dit immense land, klikt u HIER maar eens op.

Lidio Carraro Faces

Deze wijn is afkomstig van Wijn Verlinden. Een zelfstandig familiebedrijf, sinds 1885 (!) actief in de wijn. Een bedrijf met een enorm breed assortiment. Voor het WK-voetbal brengt men wijnen van producent Lidio Carraro op de Nederlandse markt. Een goed glas wijn bij een spannende voetbalwedstrijd, wat wil je nog meer?

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de regio Serra Gaucha en Serra do Sudeste.
De wijn is een spannende assemblage van Chardonnay, Muscat en Riesling, ieder 33,3 procent. Geen houtrijping, alcoholpercentage 12 procent.
We trappen af, degustação!

Faces Vinho Fino Branco Seco 2013

Een heldere kleur en licht strogeel (2,4).
De neus is fris, fruitig en redelijk open. Veel fruit van perzik, ananas en een vleugje muscaat, wat de neus wat aromatisch maakt (3,5).
Zacht op de tong met milde zuren. Gele appel, citrusfruit en iets crispy. Licht vettig met een aanwezig bittertje. Rond van structuur. Een medium body met een breed smaakpalet (5,8).
Een prettige, vriendelijke wijn die best wel spanning heeft door de gebruikte druivensoorten (2,2).

Totaal 13,9 punten. Drinken nu tot en met de zomer van 2015.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!