Expression Impératrice 2012, Tursan, Frankrijk

expression 2012, imperatrice, aoc tursan, frankrijk
Wijnen uit Tursan zie je niet vaak in Nederland maar nu gaat daar verandering in komen.

Subtiel fruit uit een onbekend wijngebied in Frankrijk

Tursan is een klein en onbekend wijnbouwdistrict ten zuiden van de Bordeaux. In het vlakke land vind je hier de bekende druivenrassen als Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en de Chardonnay. Ook vind je hier minder bekende druivenrassen als de Manseng, Petit Manseng, Baroque, Fer Servadou, Egiodola en de Tannat du Béarn.

Tursan is een groot wijnbouwdistrict en je proeft de warmte ook in de wijnen. Voor de Francofielen met topografische kennis ligt het gebied in ‘Les Landes’, het grootste bos van Frankrijk. De export bestaat pas sinds 2012 en men maakt er al wijn sinds 1959. Les vignerons Landais beheert ongeveer 95% van de gehele wijnproductie en de export gaat nu hoofdzakelijk naar Azië.

De wijnen hebben ook al meer onderscheidingen gekregen en medailles gewonnen in bijvoorbeeld Hong Kong tijdens de Hong Kong Awards. Onbekende wijnen hebben vooralsnog lage verkoopprijzen. Dat maakt deze wijnen interessant voor de Nederlandse markt.

Geproefd:
Expression Impératrice 2012, Tursan, Frankrijk

Kleur: medium diep strogeel. In de rand geelgoud en medium vol / 2,6

Neus: zeer fris appelzuur met exotische vruchten als perzik, abrikoos en bloemen. Subtiel in de aroma’s. Diep en medium vol en komt goed los / 3,0

Hoe werkt het puntensysteem
Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem

Smaak: vettig met veel glycerine. Fris appelzuur en exotisch met perzik en abrikoos. Medium volle body en zeker niet zwaar, eerder subtiel met op het einde frisse mineralen die overgaan in de brede afdronk waar ook wat noten in zitten / 5,4

Conclusie: vettig en toch zeer fris met mineralen en exotisch fruit. Smakelijke wijn uit een onbekend gebied / 1,6

X ster / drinken: nu / totaal 12,6 punten

expression 2012, imperatrice, aoc tursan, frankrijk

 

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!