Explosion Melnik 2015, PGI Thracian Valley, Bulgarije

Explosion BAM! Ja, de wijnen van Alex Storms Wijnkopers zijn bij de wijnproevers van Wijngekken.nl aardig binnengekomen….

Echt een explosie van topwijnen voor hele redelijke prijzen en dat resulteerde weer in diverse Wijngekkenmedailles, want wij geven alleen een medaille als de prijs en de kwaliteit een uitmuntende verhouding hebben.

Op de proeftafel nu een Bulgaarse wijn die een explosieve naam heeft : “Explosion…”

Een explosie van fruit van de Melnikdruiven dat door wijnhuis Sintica gefermenteerd is tot een hoog alcoholgehalte van 14,5%. De Perswijn heeft warme woorden geschreven over deze rode Bulgaar en nu is het aan ons om een oordeel te vellen.

Verkrijgbaar bij Alex Storms Wijnkopers voor de prijs van € 13,95.

Laat de wijn spreken!

Explosion Melnik 2015

De kleur van deze Explosion Melnik 2015 is zoals je het zou verwachten: intens diepdonker paars/rood over de gehele tong en volledig egaal. Diepdonker tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. Topkleur. (3,0)
In de neus diep zwart en diepdonkerrood fruit zoals zwarte bramen en dieppaars pruimenfruit. Wat leer en licht hout. Ook wat mint. De neus komt redelijk los. (4,0)
Op de tong een licht droge aanzet (tanninerijk) en wat plakkerig waarbij ook direct dit zwarte en dieprode fruit zich aandient. Pruimen en bramen. Intens. Wel mooi rond gemaakt. Kruidig en ook hier wat leertonen en licht hout. Zachte zuren houden het fruit in balans. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Een licht droge, maar brede intense afdronk. (7,0)
De naam EXPLOSION schept verwachtingen en het alcoholpercentage bevestigt dit ook nog eens (14,5%). Een KNALwijn dus, als je gevoelig bent voor dit soort marketing. Maar gewoon eerlijk gezegd is het best een wijn die stevig aanzet, intens is en een flinke body heeft. Maar ook weer niet overdadig en het alcohol is bijna niet eens waarneembaar en dat maakt de wijn stabiel en in balans. Mooie explosie van facetten… (2,5)

Als je rechtstreeks van de wijnboer koopt dan heeft dat zo zijn zilveren medaille van wijngekken.nlvoordelen. De vraag is echter, hoe kom je in contact met deze wijnboeren? En dan zie je de jarenlange ervaring die Storms Wijnkopers heeft opgebouwd in de afgelopen honderd jaar. Ja, zij weten wel waar Abraham de mooiste wijnen vandaan haalt!

Een totaal van 16,4 punten

en nu wel drinkbaar (van te voren openen en licht koelen) maar ook nog jaren houdbaar. Explosion Melnik 2015 verdient ook nog eens een mooie medaille en dit keer heeft het een ZILVEREN metaalkleur.

#wijn #Storms #Stormswijnkopers #proefrecensie #Bulgarije #explosie #explosion #Melnik #Medaille #Perswijn #wijngekken