Etoille 2017, Zuid-Afrikaans voor alle dag


Etoille 2017 is een Zuid Afrikaanse rode wijn van de Western Cape; een zogenaamde Cape Blend.

Advertentie

De blend bestaat uit de Pinotagedruif (80%) en de Shirazdruif (20%) en dat bij elkaar geeft een alcoholpercentage van maar liefst 14%.

Te koop is deze wijn ook en wel bij STORMS WIJNKOPERIJ. Daar gaat de wijn in uw mandje voor de prijs van € 5,95.

Laten we gewoon maar gaan proeven…

Laat de wijn spreken!

Etoille 2017

De kleur van deze Etoille 2017 is rood/donkerrood over de tong en uitlopend naar bloedrood in de rand. Wel mooi egaal. De diepte is donker tot diepdonker. Leuke kleur. (2,8)
In de neus rijp fruit van rijpe kersen en rode bessen en wat licht kaneel. Een zweem zoetigheid blijft boven de wijn zweven. De neus komt redelijk goed los. (3,3)
Op de tong is deze Zuid Afrikaanse rode wijn vrij soepel en makkelijk drinkend. Echt gemaakt voor de grote massa. De indrukken die ik krijg vanuit de neus komen ook terug op de tong: rode bessen en rode kersen met een licht zoete zweem (lijkt mij wel de rijpheid) met wat specerijen. Op de mid-palate is het redelijk, met een redelijke diepte. De body is matig. De afdronk is voldoende. (5,0)

Etoille 2017 is echt een wijn voor alledag. Een “niet lullen, maar drinken” wijn. Aan alle kanten is deze wijn ook zo gemaakt en dat zie je terug in de soepelheid, de doordrinkbaarheid, de complexiteit van de wijn en …de prijs. Alle waar naar zijn geld, zou mijn moeder zeggen en groot gelijk heeft ze. Maar daar zijn wel beperkingen aan want een top bordeaux van € 200 kan net zo goed zijn als een mindere God van € 30… en dan gaat het vergelijk niet op. Deze Etoille 2017 is gewoon voor elke dag en valt wel in de categorie van “alle waar naar zijn geld”. (1,9)

Etoille 2017 krijgt van mij een totaal van 13,0 punten

Drinken nu.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *