Et Cetera Serendipity 2013, Moldavië

Et Cetera Seréndipity 2013

Moldavië heeft ons al met vele mooie wijnen kennis laten maken.

Maar het beste hebben ze voor het laatste bewaard…

Een blend van een inheemse druif (Rara Neagra) en een internationale druif, de Cabernet Sauvignon. De verdeling is 70 / 30. Qua opvoeding gaat de wijn nog eens 18 maanden op hout. Amerikaans en Moldavisch eiken en uiteindelijk worden er maar 5.300 flessen gebotteld van dit mooie goedje…

Verkrijgbaar bij Moldowine.nl voor de ongelooflijke prijs van € 10,99! HIER TE KOOP

Et Cetera Serendipity 2013

Moldavie5Een warme donkerrode kleur over de tong met in de rand enige ontwikkeling. Volle kleur. De diepte is donker. Mooie kleur. (2,8)
Een fijne, doch hoogwaardige neus van cassis, eikenhout, ceder en zwarte bessen. Rijp. Lijkt op een mooie Bordeauxneus. Kwaliteit en een goede neus. (4,2)
Op de tong mooi rond, licht droog, zwarte bessen, cassis, ceder en eiken. Licht kruidig (mint). Zachte complete zuren. Breed genoeg en goed op de mid-palate. In harmonie en complex. Een licht pepertje verraadt dat dit geen Bordeauxwijn is. Brede afdronk. (7,0)
Oeps! De Bordeaux heeft een probleem… een GROOT PROBLEEM! Zet dit tussen een aantal Grand Cru wijnen uit de Bordeaux en je hebt een feestje. Een feestje voor Moldavië; een nachtmerrie voor de Grand Crus…. (2,5)

Opdronk : Nu – 2023
Totaal : 16,5 punten {88PP} ***½*
GoudenMedailleklein
Prijs/kwaliteit:

Bordeaux heeft een PROBLEEM!!!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!