Esporão Reserva Branco 2012, DOC Alentejo, Portugal

Esporão Reserva Branco 2012

Een veel geprezen en bekroonde witte wijn uit Portugal staat klaar op de proeftafel.

De Esporão Reserva Branco uit de Alentejo staat bekend als één van de toonaangevende witte wijnen uit Portugal. De wijn heeft vele prijzen en onderscheidingen gewonnen. Zo staat deze wijn bijvoorbeeld al acht jaar op rij in de finale van het Proefschrift wijnconcours en heeft de wijn al vele awards weten te bemachtigen.
De geboorteplaats van de Esporão ligt op zo’n 180 kilometer ten zuiden van Lissabon, in Reguengos de Monsaraz. De wijnmakerij Herdade do Esporão staat onder leiding van de Australische wijnmaker David Baverstock. Voor de wijn wordt gebruikt gemaakt van een assemblage van de druiven Antão Vaz, Roupeiro en de Arinto druif. De wijn is gebotteld op een zware fles en het alcoholpercentage is 14 procent.

Grapy.nl heeft de wijn aan ons voorgelegd met de vraag of de WijnGekken een oordeel willen geven over deze wijn. Uiteraard doen wij dat met veel plezier! Rest mij nog te vermelden dat de consumentenprijs van deze fles € 13,99 bedraagt. Degustação!

Esporão Reserva Branco 2012

Een heldere en licht goudgele kleur (2,5).
Citrusfruit, rijpe peer en zoete abrikozen in de neus. Ook wat marmelade. Wel wat gesloten (3,4).
Fraaie en ronde zuren in de mond. Mild-fris en mooi gerijpt fruit: limoen, ananas, peer en nectarines. Soepel met wat vettigheid, een bittertje en een pepertje. Goed vol van body (6,6).
Goede, robuuste wijn met een breed en intens smaakpalet van mooi gerijpt en exotisch fruit (2,4).

Totaal 14,9 punten. Drinken nu tot 2015.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!