Errazuriz Villa Don Maximiano 2017, een volle en ronde rode wijn

Villa Don Maximiano is één van de topwijnen van het gerenommeerde Chileense wijnhuis Errazuriz.

De topwijn van Errazuriz is de Max Founder’s Reserve. Deze Villa Don Maximiano is eigenlijk een soort tweede wijn, iets wat je ook bij de prestigieuze wijnkastelen in Bordeaux tegenkomt. Villa Don Maximiano is gemaakt uit een blend van 5 druivenrassen. Het is een mix van rassen die je in de Bordeaux aantreft en in meer mediterrane streken: Syrah (28 procent), Cabernet Sauvignon (25 procent), Malbec (20 procent), Cabernet Franc (17 procent) en Mourvèdre (10 procent).
De wijn heeft een houtopvoeding meegekregen voor een periode van 22 maanden op houten vaten. Hiervan is 45 procent nieuw, 30 procent gebruikt en 25 procent zijn Stockinger foudres. De druiven zijn afkomstig uit een selectie van wijngaarden, gelegen in de Aconcagua-vallei. Het alcoholpercentage is 14 procent.

De wijnen van Errazuriz zijn o.a. verkrijgbaar bij slijterijketen Gall & Gall. Op dit moment is de jaargang 2018 in het assortiment opgenomen. Een fles hiervan kost u € 34,89.

Errazuriz Villa Don Maximiano 2017

Diep robijnrood van kleur. Geconcentreerd, met een intensiteit van 4 uit 5. In de rand iets bleekrood.
Een uitgesproken neus ontvouwt zich in het glas. Fruitaroma’s van zwarte bessen en kersen. Leer, iets rubber, vanille en potloodslijpsel. De geur van een nat bos. Het komt wat animaal en aards over.
In de mond in de eerste aanzet wat stevig en vurig, maar niet log. Zwarte peper, kardemom, mint, jodium, zoute salmiak, chocolade en teer. Frisse zuren en donker fruit. De aanwezige ronde tannine maakt de smaak toegankelijk, maar niet gelikt. Een geconcentreerd en complex smaakpalet.

Villa Don Maximiano is een volle, ronde en wat “donkere” wijn. Toch komt deze kwaliteitswijn relatief soepel over en dat zal vele wijnliefhebbers aanspreken. Een glas om eens goed voor te gaan zitten.

Score voor de Villa Don Maximiano 2017 van Errazuriz: 17,3 punten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *