Errazuriz Sauvignon Blanc Reserva is een ronde, lieflijke wijn uit het wijnland Chili. Een echte allemansvriend.

Errazuriz Sauvignon Blanc Reserva 2022, rond en lieflijk

Wijn uit Sauvignon Blanc druiven kan zich in vele smaaktypen presenteren. Het Chileense Errazuriz weet er een vriendelijke wijn uit te persen.

Het familiebedrijf Errazuriz, opgericht in 1870, staat voor kwaliteit.
De wijnen van Errazuriz zijn o.a. verkrijgbaar bij slijterijketen Gall & Gall. In het artikel Chileense wijnhuis Errazuriz nu bij Gall & Gall kun je alles lezen over dit fameuze wijnhuis.

Dit is een wijn uit de Estate serie van Errazuriz, zeg maar de basiswijnen van het bedrijf. De herkomstbenaming is Region de Aconcagua. De term Reserva doet vermoeden dat de wijn in contact is geweest met hout (in welke vorm dan ook). Niets is minder waar. Deze Sauvignon Blanc is vergist in roestvrijstalen tanks en er is gedurende de vinificatie geen houtsnipper aan te pas gekomen. De term Reserva heeft dan ook weinig betekenis in Chili. 13 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.

Errazuriz Sauvignon Blanc Reserva 2022

Licht strogeel van kleur met een iets groene tint.
In de neus tref ik fruitaroma’s aan van perzik, peer en ananas. Iets groene tonen, die kenmerkend zijn voor deze druif. Verder honing, munt en iets eucalypthus.
Rond en vrij zacht op de tong. Iets filmend. Gekonfijt geel fruit en een wit pepertje. Een fijne kruidigheid. Rustige zuren die iets frisheid geven. Vrij vol en sappig van smaak met een restzoetje. Een correct glas met een hoge doordrinkfactor. Commercieel gemaakt.

Verwacht geen stuivende, droge Sauvignon Blanc! Dit is veel lieflijker en toegankelijker met een fijne rondeur. Een allemansvriend? Jazeker, maar wel één waar ik geen problemen mee heb.

Score voor de Sauvignon Blanc Reserva 2022 van Errazuriz: 14,3 punten.

Errazuriz Sauvignon Blanc Reserva

Te koop bij slijterijketen Gall & Gall voor de prijs van € 9,29.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *