Errazuriz Sauvignon Blanc 2016, Valle de Aconcagua, Chili

Errazuriz Sauvignon Blanc 2016, Valle de Aconcagua, ChiliAls u ons al een tijdje volgt (en dat hopen wij natuurlijk), dan weet u onderhand wel dat de Chileense wijnproducent Errazuriz TOPwijnen produceert.

Deze Sauvignon Blanc komt uit een speciale serie wijnen genaamd: Estate series. Een aantal verschillende wijnen die even wat meer geven dan de basiswijnen van Errazuriz en zeg ik basiswijnen dan zijn dat in de regel ook hele koopwaardige kwaliteitswijnen!

Errazurizwijnen kan je gewoon blind kopen!

De Errazurizwijnen worden verkocht door de slijterijen die aangesloten zijn bij de Wijnkring en ik moet zeggen: ze hebben met deze wijnproducent GOUD in handen. Al vele wijnen zijn door ons geproefd en als zeer goed bestempeld. Zo goed zelfs dat velen voor de prijs/kwaliteitverhouding ook een mooie medaille naar binnen hebben gesleept!

Deze Errazuriz Sauvignon Blanc 2016, met een alcoholpercentage van 13%, kan u HIER BESTELLEN of neem eens een kijkje in onderstaand wijnblad (ik weet zeker dat uw wijn daar in staat!).

De Wijnkring pakt dit keer uit en laat u deze wijn kopen voor maar € 7,99 (per zes flessen; normaal € 9,95).

Laat de wijn spreken….

Errazuriz Sauvignon Blanc 2016

Errazuriz Sauvignon Blanc 2016 heeft een zeer cleane bleekgele tot lichtgele kleur over de tong. Mooie zilver/gouden fonkeling. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus is Errazuriz Sauvignon Blanc 2016 intens en diep fruitig. Passievrucht/perzik; rijp en intens. Zwaar en ‘eetbaar’. Rond en zalvend en ook krachtig. De neus komt goed los. (4,1)
Op de tong is deze Chileense Sauvignon Blanc een mooie fruitige en echt intens volle witte wijn. Ook hier diep fruit van de passievrucht en perzik. Vol en breed. Breed op de midpalate, diepte en breedte. Lichtjes buxus en kruidig. De frisse zuren houden deze kracht zeer goed in evenwicht. Brede frisse, maar wel volle afdronk. (6,8)
Dat de wijn op eigen ‘lie’ heeft gelegen voor de periode van drie maanden is duidelijk te merken. Geen superfruitige Sauvignon Blanc, maar een eetwijn met veel smaak, neus en structuur. Duidelijk een kwaliteitswijn dus. Mooi. (2,3)

20 dagen koele gisting op 13 graden en drie maanden op eigen lie, dat werpt zijn vruchten af. Errazuriz Sauvignon Blanc 2016 Estate serie laat zien waar een Sauvignon Blanc in staat toe is. Een eetwijn die zilveren medaille van wijngekken.nlperfect past bij vis, kip of schelpdieren, waarbij het best wel pittig mag zijn, want de kracht van de Errazuriz kan daar wel tegen. Harold heeft deze wijn een 9 gegeven en van mij krijgt hij een totaal van 16,0 punten, 86PP en ***. Kijken we naar de prijs/kwaliteit verhouding dan verdient deze Chileen ook nog eens een vette ZILVEREN medialle! Congrats Wijnkring; met de wijnproducent Errazuriz hebben jullie GOUD in handen!