Errazuriz Pinot Noir 2015, Valle de Aconcagna, Chili

Errazuriz Pinot Noir 2015, Valle de Aconcagna, Chili

Errazuriz Pinot Noir 2015 uit Valle de Aconcagna te Chili komt uit de Estate Serie van Errazuriz.

Viña Errazuriz werd in 1870 opgericht door Don Maximiano Errázuriz, een veelbelovende, jonge Chileense politicus. Naast zijn politieke ambities was Don Maximiano een liefhebber van wijn en een kenner van wijnbouw.

In die tijd was het onder de elite burgerij een trend om een eigen wijngaard te planten bij hun buitenverblijven. Deze lagen ten noorden van Santiago de Chile, op ongeveer een dag reizen -destijds met paard en wagen- van de hoofdstad.

Errazuriz Pinot Noir 2015 is gewoon TOP

Maar Don Maximiano Errázuriz wilde meer en gelet op het feit dat hij natuurlijk ook iets wist van de wijnbouw brak hij met deze trend en zocht het beste land om de beste wijnen van Chili te kunnen maken. Hij zag de potentie van de noordelijker gelegen Aconchagua vallei met zijn droge zomers, milde winters en de invloed van de koele oceaanwinden het Andes gebergte en vestigde daar zijn wijnhuis. Vervolgens selecteerde hij op zijn reizen door Frankrijk de allerbeste druivenstokken voor zijn wijngaarden in Chili. En dat heeft hem geen windeieren gelegd…

Deze wijn is te koop bij de Wijnkring voor de prijs van € 9,95 (maar als u zich gewoon opgeeft voor de nieuwsbrief dan wil deze wijn wel eens voor de belachelijk lage prijs van
€ 7,99 aangeboden worden!!!). HIER TE BESTELLEN.

Verder heeft deze mooie Pinot Noir een alcoholpercentage van 13,5%

errazuriz-estate-pinot-noir-2015-bErrazuriz Pinot Noir 2015

Errazuriz Pinot Noir 2015 heeft fel en jeugdig rood over de tong van de kleur. Donkerroze in het uiterste van de rand. De diepte is redelijk tot redelijk donker. Mooie egale kleur. (2,8)
Een neus van roodfruit, rode besjes, maar wel stevig en kruidig (lavendel) heeft deze Errazuriz Pinot Noir 2015. Wat leer en licht stal. Kruidkoek. Mooi rond, diep en breed. Ietsjes zoet. Errazuriz Pinot Noir 2015 heeft een zeer open en gulle neus. (4,2)
Op de tong zacht en soepel rood fruit (rode besjes en rode bramen), bloemig, kruidig (witte peper en lavendel), mooie ronde, doch wel aanwezige zuren. Errazuriz Pinot Noir 2015 heeft smaak. Goed afgestemd fruit/zuur. Vol. Selderij. Goed op de mid-palate en een goede tot brede bloemige fruitige licht zoetige/peperige afdronk. (6,2)
Je merkt gewoon dat Errazuriz van wanten weet. Dit is een wijnmaker met wijn in zijn bloed. Zelfs een middenmoter scoort gewoon goed. De top heb ik al geproefd en die sleepten vette medailles weg. Errazuriz = Kopen! Blind! (2,3)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 15,5 punten {85PP} ***
zilveren medaille van wijngekken.nl
Prijs / kwaliteit :

Met deze Errazuriz Pinot Noir 2015 heeft de Wijnkring weer een vette medaille binnen. Congrats!