Errazuriz Pinot Noir 2013, DO Valle de Aconcagua, Chili

Errazuriz Pinot Noir 2013

Toen De Wijnkring mij vroeg welke wijnen ik graag zou willen proeven, was de keuze snel gemaakt. Deze wijn wilde ik zeker proeven!

Weet u dat uit Chili hele mooie wijnen vandaan komen en dat de prijs meestal nog meevalt!?

Pinot Noir 1In 1870 richtte Don Maximiano Errázuriz het bedrijf Viña Errázuriz op. In dat jaar plantte hij zijn wijngaard aan in Panquehue, aan de voet van de hoogste berg van de Andes-keten zo’n 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. De koele valwinden, de nabijheid van de rivier Aconcagua en de jaarlijkse neerslag van slechts 25 cm, maken dit tot een ideaal gebied voor de wijnbouw.

Ideaal voor de Pinot Noir druif in ieder geval, zo blijkt uit mijn bevindingen….

Wijnkring.nl is een samenwerkingsverband tussen vele wijnspeciaalzaken en zij brengen regelmatig een magazine uit. Daarin worden wijnen met kortingen aangeboden. Neem maar eens een kijkje en ik weet zeker dat er iets tussen staat dat u aanspreekt.

Deze wijn kost normaal € 19,95, maar is af en toe te BESTELLEN voor de belachelijk lage prijs van € 16,95!

Geen geld voor een dergelijke wijn!

Errazuriz Pinot Noir 2013 AErrazuriz Pinot Noir 2013

Een warm rode tot donkerrode kleur over de tong. Enige ontwikkeling in de rand. De diepte is donker. Een warme kleur. (2,8) In de neus mooi framboos, rode besjes met bloemengeur. Delicaat en ragfijn. Licht hout en herfsttonen. Breed en vol. Redelijk goede neus. (4,6) Op de tong zeer soepel, zacht, delicaat en ragfijne rode besjes/framboos. Intens en met smaak. Frisse, aanwezige zuren (citroenig) en duidelijke specerijen (witte peper). Zalvend. Licht genuanceerd hout. Ook hier herfsttonen. Complex en totaal in balans. Breed op de mid-palate en een mooie zachte, doch wel intense brede afdronk. (8,0) Een mooie Pinot Noir van een koel klimaat en waar zeer zeker aandacht aan geschonken is. Een delicate wijn van hoge komaf. Net als Decanter : 93 punten!! (2,7)

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 18,1 punten {93+PP} ****½*
GoudenMedailleklein
Prijs/kwaliteit :

Gefeliciteerd Wijnkring. Jullie hebben GOUD in jullie handen!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!