Errazuriz MAX Chardonnay 2019; gewoon prijswaardig.

Errazuriz MAX Chardonnay 2019 is een telg uit de steeds maar uitdijende Errazurizfamilie.

Als u denkt dat wijnhuis Errazuriz pas enkele jaren of enkele tientallen jaren bezig is met het maken van wijn dan vergist u zich sterk! Viña Errázuriz maakt namelijk al meer dan 150 jaar Chileense kwaliteitswijnen. 

In 1870 heeft Don Maximiano Errázuriz Viña Errázuriz opgericht in de Aconcagua vallei. Deze vallei ligt 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. Hij zag in dat deze vallei, met zijn koele regenachtige winters, hete droge zomers en de vochtige bries van de Grote Oceaan, ideaal is voor de druiventeelt. Don Maximiano was natuurlijk ook niet dom en heeft de beste druiven variëteiten uit Frankrijk gehaald en met veel toewijding, geduld en doorzettingsvermogen dit barre land getransformeerd in een van de beste wijngaarden ter wereld.


Lees verder na de advertentie exaro

Ik heb al veel wijnen van dit mooie Chileense wijnhuis mogen proeven en doe dat altijd met veel plezier. Het zijn allemaal topwijnen waar enorm veel aandacht en liefde in is gestoken. Helaas zijn ook de prijzen meegegaan en eigenlijk zijn deze wijnen niet meer goedkoop te noemen.

Deze Errazuriz MAX Chardonnay 2019 heb ik gekocht voor € 14,95 bij de wijnservice.nl en het heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Laat de wijn spreken!

Errazuriz MAX Chardonnay 2019

De kleur van deze Chileense witte wijn is licht witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus laat Errazuriz MAX Chardonnay 2019 direct zijn opvoeding zien: rond en romige houttonen gecombineerd met wat perzik, honing en mango. Vriendelijk en plezierig. De neus komt redelijk tot goed los. (3,7)
Op de tong is deze Errazuriz MAX Chardonnay 2019 gul en geeft mooi fruit weer van citrus, perzik en mango en dat omgeven van zeer lichte houttonen. Rond en vriendelijk. De zuren zijn wel merkbaar, maar zitten niet in de weg. Daarom komt de wijn vriendelijk en niet agressief over. Redelijk op de mid-palate , breedte en diepte. Sappig en smakelijk. In de afdronk een lichte neiging naar een licht grapefruitbittertje en dat maakt het weer wat interessanter. De afdronk is sappig en de lengte is goed. (6,6)

Wijnhuis Errazuriz laat met deze Errazuriz MAX Chardonnay 2019 weer eens zien dat zij weten hoe je wijn moet maken. Ook wijn voor een groot publiek. De locatie van de wijngaarden is niet zomaar vastgesteld; dat is over nagedacht en dat merk je ook aan de wijn. Aandacht en opvoeding maken ook dat dit geen wijn is die je onder de 10 euro vindt. Maar wel zijn prijs waard is. (2,4)

Errazuriz MAX Chardonnay 2019 verdient van mij een totaal van 15,4 punten

Drinken kan u het nu.

Verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels zoals wijnservice (zie advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *