Errazuriz Estate Series Cabernet Sauvignon 2016, Valle de Aconcagua, Chili

De wijnen van het wijnhuis Errazuriz worden in Nederland verkocht bij de Wijnkring, een samenwerkingsverband van meer dan honderd slijterijen en wijnspeciaalzaken.

Welke slijterijen en wijnspeciaalzaken aangesloten zijn bij de Wijnkring kan je vinden op www.wijnkring.nl. Bestellen kan natuurlijk ook via deze website maar ook via het digitale pdf hieronder. Zo word je gelijk doorgestuurd naar de winkelwagen en de wijnen worden ook nog eens bij je thuisbezorgd. Makkelijker kan haast niet….

Van deze Estate Serie staan er wel ZEVEN verschillende wijnen in het wijnblad en een paar daarvan zijn door ons geproefd, zoals bijvoorbeeld de Pinot Grigio (KLIK HIER) en de Merlot (KLIK HIER).

Nu is het de beurt aan de beroemde Cabernet Sauvignondruif die een alcoholpercentage heeft geproduceerd van 13,5% en in Frans én Amerikaans eikenhout zijn opvoeding heeft genoten.

Laat deze wijn (en natuurlijk de zeven andere wijnen van Errazuriz) nu in de aanbieding zijn! Normaal moet u € 9,95 betalen, maar nu maar € 7,99 en dat scheelt toch bijna 2 euro! Die houdt u lekker in eigen portemonnee!

Laat de wijn spreken!

Errazuriz Estate Series Cabernet Sauvignon 2016

De kleur van deze Errazuriz Estate Series Cabernet Sauvignon 2016 is vol donkerrood/rood over de tong tot redelijk in de rand. De diepte is goed tot donker. Redelijk diepe kleur. (2,7)
In de neus zwarte bessenfruit met veel dierlijke ondergrondtonen. Groente en wat leer. Licht menthol; rond en smoothy. De neus komt goed los. (3,7)
Op de tong laat Errazuriz Estate Series Cabernet Sauvignon 2016 zien dat het uit het goede hout is gesneden. Mooie ronde inleiding van zwart bessenfruit, silky, lichtjes heet (menthol) en lichte houttonen (oud hout). Lichtjes droog en licht plakkerig. Zuren zijn redelijk aanwezig. Redelijk goed op de mid-palate, matig in diepte en redelijk goed in de breedte. Een goede, licht hete, maar ook sappige goede afdronk. (5,8)
Errazuriz weet wel hoe je wijnen moet maken en voor elke prijsklasse hebben ze wel iets in het assortiment. Een smoothy en silky wijn op elk niveau voor een groot publiek en met de kwaliteit zit het wel snor op dit niveau. (2,2)

Deze Errazuriz Estate Series Cabernet Sauvignon 2016 valt in de middenklasse en dit gezegd hebbende hebben ze wederom een wijn gemaakt voor een groot publiek. De neus en de smaak moeten je wel aanspreken, want het is niet een ‘normale’ Cabernet Sauvignon. Nee, het is een Chileense Cabernet Sauvignon van Errazuriz…

Een totaal van : 14,4 punten

en nu direct te drinken (wel altijd iets koelen) en houdbaar een paar jaar…

#wijn #Errazuriz #wijnkring #CabernetSauvignon #aanbieding #wijnblad #proefrecensie #tastingnote #wine