Errazuriz Chardonnay Reserva 2021, goede instapwijn

Deze “instap” Chardonnay van het bekende Chileense wijnhuis Errazuriz laat een goede indruk achter.

De wijnen van Errazuriz zijn sinds kort verkrijgbaar bij slijterijketen Gall & Gall. In het artikel Chileense wijnhuis Errazuriz nu bij Gall & Gall kun je alles lezen over dit fameuze wijnhuis.

Ik proef de Chardonnay Reserva, een “instapwijn van het huis”, zoals dat zo mooi heet. En een “Reserva” want deze wijn, afkomstig uit de Region de Aconcagua, heeft 6 maanden houtrijping ondergaan in Franse eikenhouten vaten. Het alcoholpercentage is 13 procent en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Bij Gall & Gall staat deze wijn in de schappen voor de prijs van € 8,98.

Errazuriz Chardonnay Reserva 2021

Strogeel in het glas, fonkelend helder.
In de neus tref ik in eerste instantie een aroma van buxus aan. Lichtjes rinzig. Verder fruitaroma’s van abrikoos en peer.
Rond en iets vettig op de tong. Vrij zachte zuren en wat tannine. Kruidig, witte peper, amandelen, walnoot, honing en zuivel. Fruitimpressies van rijpe peer en limoen. Het houtgebruik is op de achtergrond gedoseerd aanwezig. Het smaakpalet is fris en jeugdig en blijft netjes binnen de lijntjes. Wat alcoholische warmte in de afdronk.

Een Chardonnay met een “spicy” tintje. Wat uitgesproken, levendig en redelijk vol. Een plezierig en correct glas wit, wat bij vele wijnliefhebbers zal aanslaan.

Score voor deze Chardonnay Reserva van Errazuriz: 14,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *