Errazuriz Chardonnay 2014, DO Aconcagua Costa, Chili

Errazuriz Chardonnay 2014

De Pinot Noir (zie HIER) van dit wijnhuis sleepte een dikke GOUDEN PLAK weg en dus ben ik razend benieuwd wat deze Chardonnay gaat doen.

Alleen de beste en rijpste druiven worden gebruikt voor deze wijn en daarna worden ze ook nog eens vertroeteld op Frans eikenhout.

Dat betekent dus geen goedkoop wijntje, al die zorg kost nu eenmaal geld. De vraag is echter: is de wijn de prijs waard? De prijs ligt op € 19,95, maar zo af en toe komt deze wijn in de aanbieding en dan kunt u het bestellen voor de belachelijk lage prijs van € 16,95!!!

Dus mis geen enkele aanbieding en abonneer u op het wijnblad van Wijnkring.nl en blijf op de hoogte van de aanbiedingen van De Wijnkring alwaar deze wijn vandaan komt. De importeur van al dit moois is Verbunt Wijninkopers.

13% aan alcohol en we schenken het proefglas in…we gaan proeven!

Errazuriz Chardonnay 2014 BErrazuriz Chardonnay 2014

De kleur is lichtgeel/licht wit/geelgoud over de tong. Ook licht groenig. Mooi fonkelend, helder en zuiver. (2,8)
De neus wordt vooral gedomineerd door het getoaste facet. Mooi rond en zacht. Op de achtergrond perzik en tropisch fruit. Rokerig; vanille en boterig. Kruidig, diep en complex. De neus komt goed los. (4,4)
Op de tong mooi rond, vettig tropisch fruit, licht boterig en licht vanille. Getoast. Overall en lichte bitterheid. Veel smaak, intens en breed. Breed op de mid-palate, zachte genuanceerde zuren die zorgen voor een prima frisheid. Complex. Iets alcohol; kruidig (witte peper). Talmende frisse afdronk waarbij ook hier het lichte bittertje zich laat zien, samen met een licht wit pepertje. (7,7)
Duidelijk een TOP Chardonnay. Mooi complex, breed, intens, maar ook zacht en fris. Alles in afgepaste mate, met daarbij een overall licht bittertje dat het nog even een zetje meegeeft. Mooi! (2,5)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 17,4 punten {91-PP} ****
zilveren medaille van wijngekken.nl
Prijs / kwaliteit :

De Pinot Noir had een gouden medaille en deze een welverdiende zilveren plak. Niet de 93 punten van James Suckling, maar toch…. Congrats!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!