Errazuriz Carmenere 2014, DO Valle de Aconcagua, Chili

Errazuriz Carmenere 2014, DO Valle de Aconcagua, Chili

Errazuriz Carmenere 2014 heeft een probleem en het probleem is dat ik er heel wat van verwacht…

En dat is natuurlijk een heel slecht uitgangspunt, want elke wijn moet je namelijk blanco benaderen. Elke wijn verdient een oordeel zonder vooroordeel…!

Echter, in dit geval is het moeilijk om niet een voorsprongetje te nemen en ik zal u uitleggen hoe dat komt.

Errazurizwijnen kan je eigenlijk blind kopen

Deze Errazuriz Carmenere 2014 staat namelijk niet op zichzelf. Nee, ik heb van Erraziriz al meerdere wijnen mogen proeven die op hetzelfde prijsniveau liggen. Zo heb ik de Pinot Noir en de Chardonnay (twee jaargangen) mogen proeven en tja… dat waren echt hele mooie kwaliteitswijnen! Kijk maar eens HIER en HIER en HIER voor de proefrecensies van deze wijnen.

Ook deze Errazuriz Carmenere 2014 komt natuurlijk van De Wijnkring; een professionele club wijnverkopers die met de wijnen van Errazuriz goud in hun handen hebben!

Zij brengen ook een MAGAZINE uit waarin regelmatig deze wijnen voor euro’s goedkoper worden aangeboden. Ik zou zeggen: meld je aan en maak gebruik van deze leuke acties!

Deze Errazuriz Carmenere 2014 kost normaal € 19,99, maar is zo af en toe in de aanbieding voor de prijs van € 16,99. Flink wat geld voor een wijn, dat moet ik beamen, maar als de kwaliteit zeer goed is dan is de wijn deze prijs waard! De wijn is HIER TE BESTELLEN.

Oké, nu wat over de wijn zelf: 14% aan alcohol en twaalf maanden houtopvoeding heeft de Errazuriz Carmenere 2014 genoten. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 meter boven de waterspiegel.

We gaan eens kijken of mijn hoge verwachtingen waargemaakt worden…

Errazuriz Carmenere 2014

Errazuriz Carmenere 2014 heeft een zeer volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. (3,0)
In de neus laat Errazuriz Carmenere 2014 direct het mooie eikenhout (getoast/vanille) genuanceerd naar voren komen. Verder heeft Errazuriz Carmenere 2014 veel donker bessen/kersenfruit met wat donker chocolade en wat komkommer. Eucalyptus. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong een volle kruidige en krachtige wijn op basis van donkerrood bessenfruit. Lichtijes droog. Ook is de Errazuriz Carmenere 2014 kruidig en peperig (zwarte peper). Verder genuanceerde houttonen en zeer smoothy. Wat eucalyptus en mooi rond. Zachte zuurgraad, waardoor de wijn niet log wordt. Goed en breed genoeg in diepte en op de mid-palate. Rond en vol in de brede licht chocolade/eucalyptusachtige afdronk. (7,0)
Errazuriz Carmenere 2014 is een mooie, goed gemaakte Carmenerewijn van Errazuriz, maar of het op het zeer hoge niveau van de eerder geproefde Pinot Noir en Chardonnay ligt, valt te bezien. Volgens mij hebben die wijnen net even meer dan deze overigens prijswaardige Errazuriz Carmenere 2014.

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 16,2 punten {87PP} ***½*

Errazuriz Carmenere 2014 is dus gewoon een beste wijn die zijn prijs dik waard is.