Errazuriz Cabernet Sauvignon 2015, D.O. Valle de Aconcagua, Chili

Errazuriz Aconcagua Alto
Wijnen van het Chileense huis Errazuriz passeren regelmatig onze proeftafels en stellen eigenlijk nooit teleur.

Errazuriz maakt al geruime tijd wijn. Het bedrijf is opgericht in 1870 door Don Maximiano. Het assortiment is enorm; men maakt een uitgebreid scala aan wijnen die zijn onderverdeeld in verschillende series. Van eenvoudige wijnen voor alledag tot wijnen van absolute topklasse.

De Aconcagua Valley (genoemd naar de hoogste berg van de Andes) ligt zo’n 90 kilometer ten noorden van Santiago. De wijngaarden voor de productie van deze wijn liggen op zo’n 600 meter hoogte. De zeer diverse bodem is ontstaan uit alluviale afzettingen van de Aconcagua rivier en bevat klei, leem, gravel en graniet.

De wijn is niet geheel gemaakt van Cabernet Sauvignon, er is ook nog Petit Verdot en Cabernet Franc in verwerkt. De verhoudingen liggen op 88 procent Cabernet Sauvignon, 7 procent Petit Verdot en 5 procent Cabernet Franc. Er heeft houtrijping plaatsgevonden: 12 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 20 procent nieuwe vaten. Deze Cabernet Sauvignon uit de Aconcagua Alto heeft 14 procent alcohol.

Errazuriz

Bij de Wijnkring kunt u terecht voor verschillende wijnen van Errazuriz.
Normaal betaalt u € 19,95 voor deze geproefde geweldenaar. Echter, deze wijn is tijdelijk in de aanbieding bij de Wijnkring!
De prijs is tot en met 14 oktober vastgesteld op € 15,99. En daar heeft u een dijk van een wijn voor!
Bestellen? Klik HIER.

Errazuriz Cabernet Sauvignon 2015

Een geconcentreerde diepdonkerrode kleur. Intensiteit 4 uit 5. Goed vol tot in de rand, waar ik wat purperrood waarneem.
Geparfumeerd bouquet van donker fruit (zwarte bessen en bramen). Confiture. Verder geuren van zwarte aarde en bosgrond. Een tikje rokerig, wat houtvuur en cederhout. Toch overheerst er een aangename frisheid in de neus.
In de mond is de eerste aanzet vol en intens, rond en sappig. Iets tintelend en licht stroperig. Rijp donker fruit, zwarte peper, paprika en kruiden. Voeg daarbij een dosis prachtig frisse zuren toe. De spanning tussen het zwarte donkere fruit en de frisse zuren is fenomenaal. Maar dat is nog niet alles: smaken van eucalypthus, cassis en iets ontbijtkoek zitten er ook in. Vrij zachte tannines. Breed van smaak.

Goed gemaakt! Deze Cabernet Sauvignon van Errazuriz voldoet aan het plaatje van een wijn die uitgebalanceerd is. In Chili worden heel mooie wijnen gemaakt en dit is een schoolvoorbeeld. De prijs/kwaliteit verhouding is prima in orde en dus is een bronzen medaille hier op zijn plaats!

Score: 17,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2025.

Errazuriz Aconcagua Alto
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijnkring #errazuriz #cabernetsauvignon #aconcaguavalley