El Descanso Limited Selection Malbec 2019, rond en robuust

Bij Malbec denk ik niet gelijk aan wijnland Chili. El Descanso heeft met deze druif er een mooie wijn van weten te maken.

De druif Malbec relateer ik in eerste instantie als de druif in wijnen uit het Franse Cahors en als “blenddruif” in Frankrijk. In Argentinië is Malbec de belangrijkste blauwe druif. Maarrr, ook in wijnland Chili is deze druif aangeplant en met succes.

Deze Malbec is de derde wijn die ik proef uit de serie Limited Selection van El Descanso. Deze wijnen zijn te vinden in diverse supermarkten. Ik heb dit exemplaar aangeschaft bij de Plus. Het prijskaartje is € 7,49 en daarmee zit deze wijn in het hogere prijssegment van de supermarkt.

De herkomstbenaming is Valle de Colchagua. Deze vallei ligt in centraal-Chili, zo’n 160 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Het is een relatief nieuw en veelbelovend wijngebied, waar vooral rode wijnen van hoge kwaliteit worden geproduceerd.

El Descanso Limited Selection Malbec 2019

Diep granaatrood van kleur in het glas. Iets roze-rood in de rand. Geconcentreerd.
De neus is vrij indringend met aroma’s van zwarte bessen en vlierbessen. Iets boers, aards en rokerig. Mint en iets grafiet.
Vol en vrij krachtig in de mond. Zwarte peper, salmiak, zoute drop en mint. Pure chocolade en kruidkoek. Sappig met redelijk stevige tannine en fijne zuren. Donker rijp/zoet fruit van kersen en zwarte bessen. Een restzoetje. Als geheel is het smaakpalet verleidelijk en enigszins gespierd, maar ook iets fluwelig en toegankelijk.

Ronde, vrij robuuste wijn met een fijne kruidigheid en donker fruit. Alle smaakcomponenten zijn goed in evenwicht met elkaar. Voor de liefhebber van een toegankelijk en tegelijkertijd stevig glas rood (bij een haardvuur). El Descanso heeft hiermee een plezierige wijn geproduceerd tegen een scherpe prijs!

Score voor de El Descanso Limited Selection Malbec 2019: 15,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *