El Descanso Limited Selection Chardonnay 2022, fris en plezierig

Uit de serie Limited Selection van de bekende merkwijn El Descanso proef ik de Chardonnay.

Wijnen van het Chileense El Descanso kom je veelvuldig tegen in verschillende supermarkten in Nederland. Er zijn verschillende series/reeksen: Estate, Reserva en Limited Selection. Deze laatste zit in het duurste segment.
De wijnen zijn gemaakt zijn van één druivenras, de zogeheten mono-cépage wijnen. De gebruikte rassen in de series van El Descanso zijn Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Malbec en Sangiovese. Allemaal druivenrassen die algemeen bekend zijn bij wijnliefhebbers.

Ik ga 3 verschillende wijnen proeven uit de Limited Selection serie en ik begin met een Chardonnay. Op het etiket staat dat deze wijn speciaal is uitgebracht vanwege de 20 jaar bestaande samenwerking tussen El Descanso en supermarktketen Plus. Daar heb ik de fles ook vandaan.

Deze Chardonnay is afkomstig uit de D.O. Aconcagua Region en heeft 13 procent alcohol. De info op het etiket aan de achterkant doet vermoeden dat de wijn in contact is geweest met eikenhout. Een draai aan de schroefdop en proeven maar…

El Descanso Limited Selection Chardonnay 2022

Licht strogeel in het glas. Een gemiddelde kleurintensiteit voor witte wijn.
Een neus met fruitaroma’s van gele pruimen, perzik en peer. Wat honing. Ik neem ook geuren van vanille waar. Vrij open en een tikje zwoel.
Wat tintelend en iets drogend op de tong. Vrij vol in de eerste aanzet. Witte peper. Een uitgebalanceerde smaak met fijne zuren en rijp fruit van ananas, appels van het ras Golden Delicious en gedroogd geel fruit. Een restzoetje rond het smaakpalet af.

Een Chardonnay die vrij fris en slank overkomt. Iets droog, geen romig of boterig smaaktype. Wijn van een goed (commercieel) niveau. Mooi in balans. Dit is een toegankelijk en plezierig glas wit om heerlijk van te genieten.

Score voor de El Descanso Limited Selection Chardonnay 2022: 14,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *