El Descanso Estate Sauvignon Blanc 2021, niet onaardig maar…

Wijnen van het Chileense El Descanso zijn lange tijd niet op de proeftafel verschenen. Onlangs proefde ik de Sauvignon Blanc.

El Descanso is een merkwijn van Vina Errazuriz, een zeer bekend wijnhuis in Chili. Het merk heeft een flinke serie wijnen op de (super)markt die gemaakt zijn uit één druif, de zogenaamde mono-cépage wijnen.
De gebruikte druivensoorten in de serie van El Descanso zijn Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Sangiovese. Allemaal druivenrassen die algemeen bekend zijn bij wijnliefhebbers.
De wijnen van El Descanso worden geproduceerd in de varianten Estate en Reserva. De wijnen met de naam Reserva hebben een houtrijping ondergaan.

Deze Sauvignon Blanc is een “Estate” wijn, dus zonder houtrijping. Wat mij opvalt is dat er geen herkomstbenaming op het voor- en achteretiket staat. Simpelweg “Wine of Chile”, geen vallei of iets dergelijks. Deze wijn heeft 13,5 procent alcohol. De fles kan eenvoudig worden geopend door een draai aan de schroefdop.

De wijnen van El Descanso zijn verkrijgbaar bij de Plus-supermarktketen. Deze Estate Sauvignon Blanc kost u € 5,99.

El Descanso Estate Sauvignon Blanc 2021

Bleekgeel en helder van kleur met een intensiteit van 2 op een schaal van 5.
In de neus neem ik meteen een eigenaardige geur waar. Iets wat lijkt op een put/rioolgeur. Verder wat gedroogd gras en op de achtergrond ruik ik fruitaroma’s van citrus en ananas.
Vrij soepel in de mond. De bekende Sauvignon Blanc zuren zijn wel aanwezig, maar zeker niet overdadig. Netjes in het gareel, zullen we maar zeggen. Lychee, gele appels en marmelade. Iets alcoholische warmte en een wit pepertje. Een restzoetje aan het eind. Makkelijk en toegankelijk.

Een wijn met een merkwaardige, wat chemisch aandoende neus. De smaak is niet onaardig, de zuren bieden wat ruggengraat en geven frisheid. Het is wat het is…

Score voor deze Sauvignon Blanc van El Descanso; 11,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *