El Castilla Syrah 2019, een kruidige en jammige Syrah uit Spanje

Op de proeftafel staat een wijn uit Spanje, gemaakt van de Syrah druif. Een wijn die mij nieuwsgierig maakt.

Er zijn eigenlijk meerdere redenen die mij nieuwgierig maken, die mij “triggeren”. Ten eerste zie ik niet zo vaak wijn gemaakt van de Syrah druif, afkomstig uit Spanje. “Het oog wil ook wat” zal men gedacht hebben bij de producent, want de fles is voorzien van een sierlijk etiket en de wijn is gebotteld in een zware fles met een diepe ziel.
Verder is er vrij weinig bekend over de producent en de wijn zelf. Geen specifieke herkomstaanduiding, behalve dan dat de wijn uit Spanje komt. Alcoholpercentage is 14 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

El Castilla Syrah 2019

Een vrij diepe, donkerrode kleur met een intensiteit van 4 op een schaal van 5. Iets bleekrood in de rand.
De neus opent zich goed maar komt wat onstuimig over. Fruitaroma’s van rode bessen. licht rokerig, iets gronderig, peper, tijm en natte aarde.
In de eerste aanzet op de tong romig en kruidig. Vanille, zwarte peper, gekonfijt rood fruit, bessenconfiture. Donkere pruimen en bramen. Een gekunsteld zoetje in de smaak.

Deze El Castilla Syrah is een wijn met veel kruidigheid en een hoog jam-gehalte in de smaak. Het geheel komt wat boers en ongepolijst over. De vorm van de fles weerspiegelt het karakter van de wijn en die is robuust.

Score voor de El Castilla Syrah 2019: 13 punten.

Deze Spaanse El Castilla Syrah is verkrijgbaar bij wijnwebshop BOVINO. Aan een fles hangt een prijskaartje van € 7,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *