Dúzsi Tamás Cabernet Franc 2008, Szekszárd, Hongarije

Dúszi Szekszárd Cabernet Franc

Hongarije, een land waar goede rode wijnen vandaan komen? Jazeker!

De wijnregio Szekszárd ligt in het zuiden van Hongarije, op zo`n 160 kilometer ten zuiden van Boedapest. Klimatologisch gezien heeft het gebied lange, zachte winters en flink warme zomers. De bodem bestaat uit een dikke laag löss, in de loop van de tijd vermengd met kalkrijke bestanddelen. Ideale grond voor wijnbouw. Blauwe druivenrassen voeren de boventoon.

Deli-Cart is een online-distributeur van hoogwaardige kwaliteitswijnen en culinaire lekkernijen uit Hongarije, waaronder dus ook wijn. Hongaarse wijnen zijn wat onderbelicht en door middel van de Wijngekken hoopt Deli-Cart op wat meer aandacht van de Nederlandse consument.
Deze Cabernet Franc heeft 12 maanden houtrijping gehad en nog enkele maanden flesrijping. De vraagprijs is € 9,95. Maar let op, als u bij een bestelling de vouchercode “Wijngekken” gebruikt, dan krijgt u 10 procent korting op uw totale aankoop bij Deli-Cart!
Kurkentrekker in de fles en….

Dúzsi Tamás Cabernet Franc 2008

De kleur is medium diep. Bleekrood in de rand (2,6).
In de neus ruik ik herfstbosgrond, nat hout, vanille en cassis. Wat belegen, natte wol, pruimen en sigaar. Goed openend en complex (3,7).
Rond en romig op de tong. Mollig. Kersen- en bessenfruit. Wat peper. In de smaak vinden we verder tabaksbladeren, kaneel, ontbijtkoek, wat laurier en iets sperciebonen. Een breed smaakpalet (6,7).
Een volle en toch soepele kwaliteitswijn, die goed rond en gerijpt overkomt (2,3).

Totaal 15,3 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!