Georges Duboeuf is geboren in 1933 en heeft zich al snel opgewerkt in de wijnindustrie.
Meer medium diepe wijnen… [wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”55″ wpp_start=”
|
Op de leeftijd van 6 jaar stond hij al de druiven te kneuzen na de oogst. Na de dood van zijn vader nam hij het roer over en op zijn 18e begon hij druiven op te kopen van andere wijnboeren en bottelde die wijnen onder zijn eigen naam.
Geproefd:
Georges Duboeuf, Fleurie 2011. Een Beaujolais Grand Cru uit Frankrijk
Te koop bij de Mitra voor € 10,99 en deze Gamay heeft 13 procent alcohol.
Kleur: heldere en purperpaarse medium diepe kleur. In de rand roze-magenta en medium vol /2,7
neus: frambozen en kersen in de neus. Iets gesloten. Medium diepe en medium volle neus en komt best los / 3,3
Smaak: vrij veel zuren en veel fruitigheid met frambozen, kersen en viooltjes (bloemen). Medium+ body en een goede (en tikje droge) afdronk / 5,2
Conclusie: Smakelijk met enorm veel fruitigheid en best wat zuren. Fijne wijn met een vriendelijke droogheid in de afdronk. Wat tannine, vlezig en met structuur / 1,7
X ½ ster / drinken: nu – 2018 / totaal 12,9 punten
—
Martin
Reageren? Mail naar me.
Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin