Driopi Classic Agiorgitiko 2011, PDO Nemea, Peloponnesos, Griekenland

Driopi Agiorgitiko 2011

Agiorgitiko, dat is geen makkelijke naam voor een druif. Maar dit is wel een druif met een verhaal, een mythe.

Er is een oude legende die zegt dat de rijke, donkere, zachte en mysterieuze Agiorgitiko wijnen uit de streek Nemea in de Peloponnesos zo smaken omdat de wijngaarden werden gekleurd door het bloed van de leeuw, die Hercules doodde, in een tijd lang geleden.

De prachtige streek Nemea is eigenlijk de naamgever van zijn belangrijkste druif, Agiorgitiko, wat letterlijk ‘de druif van St. George’ betekent. St. George (Agios Georgios in het Grieks) was de naam van een stad, later Nemea genaamd, waarnaar de streek vernoemd is. Agiorgitiko behoort tot één van de oudste van de ruim 300 inheemse druivenrassen van Griekenland. In Nemea kunnen we wijnstokken van 100 jaar en ouder vinden.

Goodsandmore.nl is specialist in Griekse kwaliteitswijnen én verkoper van deze wijn gemaakt uit de Agiorgitiko. De Driopi Classic is afkomstig van het huis Tselepos, waarvan we al eerder wijn geproefd hebben. De wijn heeft 8 tot 10 maanden houtrijping ondergaan. Het alcoholpercentage is 13,5 procent. Tenslotte, het prijskaartje: € 11,95. Bestellen? Klik HIER.
Και τώρα γεύση!

Driopi Classic Agiorgitiko 2011 Nemea

Redelijk dieprood van kleur. Vol en iets ontwikkeld rood in de rand (2,6).
In de neus vind ik kersenfruit/kersenbonbons en vanille. Aards en heel licht rokerig. Wel wat gesloten in het glas (3,2).
Vol en iets peperig in de mond. Wat gestoofd fruit. Gul kersen- en bessenfruit en zoute drop/salmiak. Ronde, fluwelige tannines en iets kruidig (6,6).
Een verfijnde, elegante wijn. Intens, complex en rijk (2,4).

Totaal 14,8 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!