Dreambird Pinot Grigio 2017, Roemenië

Dreambird
Een wijn uit Roemenië. Deze “Dreambird” is gemaakt van de populaire druif Pinot Grigio.

Deze Pinot Grigio is afkomstig van het wijnbedrijf Cramele Recas. Recas is de naam van de gemeente waar het bedrijf is gevestigd, in het westen van Roemenië. Cramele Recas is een modern wijnbedrijf die veel verschillende wijnen op de markt brengt, van zowel inheemse als internationale rassen. De productie laat ook een verscheidenheid zien in de kwaliteit van de wijnen; van (supermarkt)wijnen voor alledag tot aan speciale cuvées. De ervaren Australische wijnmaker Hartley Smithers staat aan het roer van Cramele Recas. De oppervlakte van de wijngaarden is groot, volgens de website bedraagt deze 700 hectare. De wijnen van Cramele Recas worden geëxporteerd naar 20 verschillende landen.

We proeven de Pinot Grigio uit de range Dreambird. Een wijn met 12 procent alcohol. De flesafsluiter bestaat uit een schroefdop. Een flesje van deze Pinot Grigio kost slechts 4 euro bij de HEMA. Bent u na het lezen van de proefnotitie nieuwsgierig geworden naar deze wijn, dan kunt u Dreambird Pinot Grigio bestellen door HIER te klikken.

Dreambird

Dreambird Pinot Grigio 2017

De kleur is helder en bleekgeel met een lichtgroene tint erin. Intensiteit van kleur is 2 uit 5 voor een witte wijn.
Na wat walsen opent de neus zich best redelijk. Geuren van tropisch fruit (banaan, meloen), perzik en peren. Een tikje gronderig. Een zoete snoeperige geur van perendrups.
Soepel en zacht in de mond. Milde zuren, een bijna fluwelig mondgevoel. Fruit van een sappige zoete perzik. Licht van body, ongecompliceerd en wat fragiel. Snel weg in de afdronk.

Deze Pinot Grigio van Dreambird is een lichte, plezierige wijn die probleemloos doordrinkt en niet gaat vervelen. Een soepele en pretentieloze wijn gemaakt voor een groot publiek. Gelet op de lage prijs zal dit wel aanslaan.

Score: 11,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken.
Dreambird
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #Hema #pinotgrigio