Dragon’s Hollow Cabernet Sauvignon 2011, He Lan Mountain Appellation Ningxia, China

Dragon’s Hollow Cabernet Sauvignon 2011

Af en toe komen van die wijnen langs die ik nog nooit geproefd heb. En dit is één van dat soort wijnen.

Een wijn uit China!

Dragon’s Hollow wijnen worden geproduceerd in China door het Amerikaanse bedrijf China Fine Wines LLC. Eigenaar is de groep rondom David E. Henderson aangevuld met een investeringsmaatschappij die voor 10% kapitaal heeft ingebracht.

Dragon's Hollow CS 2011 DHet bedrijf werd opgestart in 2006. Henderson zit reeds sinds 1981 in de import/export business van wijnen en wordt beschouwd als de succesvolste Amerikaan in de Chinese voedingsindustrie. Hij bracht de eerste wijnen binnen in China.In 1988 richtte hij de firma Montrose op, een bedrijf dat uitgroeide tot een succesverhaal in de voedingsindustrie.

In 2007 besloot hij om in China zelf een wijnhuis op te zetten en gebruik te maken van zijn netwerk om de wijnen te exporteren naar zijn filialen over de ganse wereld. Hij koos de perfecte locatie en het juiste klimaat voor de productie van zijn wijnlabel Dragon’s Hollow, namelijk de Ning Xia Hui regio gelegen op dezelfde breedtegraad als de Napa vallei in Californië.

Er worden in de wijngaard geen pesticiden gebruikt. De wijngaard is ongeveer 74ha groot. De totale appellatie is ongeveer 133ha.

Als u op zoek bent naar originele en unieke wijnen van beste kwaliteit, dan bent u bij Il Divino aan het juiste adres. Ewout Jansen heeft een neus voor unieke en speciale wijnen. Neem maar eens een kijkje op zijn website of bezoek eens zijn mooie wijnzaak in Hilversum (Bussumerstraat 6 (hoek Melkpad)).

Deze unieke wijn kunt u bij Il Divino.nl bestellen (of halen) voor een prijs van € 14,95.

Deze Cabernet Sauvignon heeft een alcoholpercentage van 12,6%.

We ontkurken de draak en geven hem lucht….

Dragon’s Hollow Cabernet Sauvignon 2011

Dragon's Hollow CS 2011 BDe kleur is donkerrood tot warmrood op de tong en overgaand in een brede warmrode tot iets ontwikkelde rand. De diepte is donker. Redelijk goede kleur. (2,8)
In de neus zacht zwarte bessenfruit. Vriendelijk en rond. Wat groente. Aangenaam. Redelijke neus. (3,7)
Op de tong vrij soepel, rond, heel lichtjes drogend zwarte bessenfruit. Ietsjes laurier en licht zwarte peper. Alles in zeer lichte en zachte mate. Frisse, doch zachte zuren houden de wijn goed in balans. Iets metaal. Redelijk goed op de mid-palate en in de body. Geen zwaargewicht, maar goed afgetraind. Goede tot brede afdronk. (6,8)
Een wijn waarover nagedacht is. Dit spreekt het grote publiek wel aan. Gewoon goed gemaakt. Knap. (2,3)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,6 punten {85PP} ***

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!