Dr. Heger Mimus Spätburgunder 2015, topwijn uit Baden

Een Spätburgunder van de gerenommeerde producent Dr. Heger. Dat kan eigenlijk niet mis gaan.

Het wijnbedrijf van Dr. Heger is gevestigd in het plaatsje Ihringen, in het wijngebied Kaiserstuhl.
In het artikel van wijngek Martin “Weingut Dr. Heger in Ihringen“, kun je meer lezen over deze producent uit de wijnstreek Baden, waar het zuidelijk gelegen Kaiserstuhl als subregio onder valt.
Dr. Heger is aangesloten bij de prestigieuze VDP. In de Duitse wijngids van Gerhard Eichelmann scoort deze producent het maximale aantal van 5 sterren. Het Weingut Dr. Heger staat dan ook bekend als één van de beste wijnbedrijven in Duitsland.

Deze “Mimus” is voor 100 procent gemaakt van Spätburgunder druiven. Deze druiven komen van de als Erste Lage geklassificeerde wijngaard Ihringer Winklerberg, welke als één van de warmste wijnbergen in Duitsland te boek staat. De wijn heeft een houtopvoeding van 16 maanden op barriques meegekregen, waarvan 60 procent nieuw.

Ik heb deze fles bij Dr. Heger in Ihringen gekocht. Prijsindicatie: 26 euro. De wijnen van Dr. Heger zijn in Nederland verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak.

Dr. Heger Mimus Spätburgunder 2015

Vrij diep robijnrood. Een flinke kleurintensiteit voor deze druif. In de rand bleekrood/roze.
In de neus tref ik aardse tonen aan, iets teakolie en natte aarde. Vanille door het houtgebruik. Fruitaroma’s van bosbessen en aardbeien. Het bouquet is wel wat gereserveerd/terughoudend.
Sappig en mals in de eerste aanzet. Iets romig en fluwelig, met mooi versmolten houttonen. Salmiak, zoute mineralen, mint en donkere honing. Zwarte kersen en donkere pruimen. Redelijk milde zuren, die subtiel aanwezig zijn. Een breed, gelaagd smaakpalet. De afdronk is zwoel en kruidig.

Ik ben onder de indruk van deze elegante, verleidelijke Spätburgunder van Dr. Heger. Dit is een wijn van topkwaliteit met een sublieme, complexe smaak. De neus is helaas iets gereserveerd.

Score voor de Mimus 2015 van Dr. Heger: 17,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *