Douglas Green Cinsaut Pinotage 2016, W.O. Western Cape, Zuid-Afrika

Douglas Green Cinsaut Pinotage

We proeven de laatste uit de reeks van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Douglas Green.

Een combi van de druivenrassen Cinsaut en Pinotage. En laat de Pinotage, een typisch Zuid-Afrikaans druivenras, nou (toevallig) zijn voortgekomen uit een kruising van de bekende Pinot Noir en de…Cinsaut (Cinsault). De Cinsaut is een oud druivenras wat goed gedijt in een warm en droog klimaat, op droge arme grond en steenrijk zand en kleibodems.

Deze wijn en andere wijnen van Douglas Green worden op de Nederlandse markt gebracht door LFE (building wines together).
Hij is verkrijgbaar bij de supermarktketen van Jumbo voor € 5,49.

De wijn heeft 13 procent alcohol. Een simpele draai aan de schroefdop en proeven maarrrr….

Douglas Green Cinsaut Pinotage 2016

Douglas Green Cinsaut Pinotage 2016 is medium dieprood van kleur, in de rand roze-rood uitwaaierend.
De neus is in eerste instantie iets muf, wat later gelukkig wegtrekt. Wat leer. Fruit van frambozen en blauwe bessen. Ook een beetje kruidnagel en aardse tonen (natte bosgrond).
In de mond proef ik bittere chocolade, cassis en salmiak. Iets gestoofd, kruidig, peper en ontbijtkoek. Wat mint en vanille. Douglas Green Cinsaut Pinotage 2016 heeft de tannines en zuren netjes op zijn plaats; niet overdadig of storend. Ik mis wel wat diepgang. Een klein zoetje op het eind maakt het af.

Douglas Green Cinsaut Pinotage 2016 is een vrij soepele wijn met de nodige kruidigheid. Een plezierig glas wat niet gaat vervelen.

Score: 13,2 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.