Douglas Green Chardonnay Viognier 2016, W.O. Western Cape, Zuid-Afrika

Douglas Green Chardonnay Viognier

Een combi van druivenrassen die niet zelden een goed resultaat oplevert: Chardonnay en Viognier.

De Chardonnay kennen we allemaal wel, de Viognier is wellicht iets minder bekend. Toch komen er van de Viognier wijnen van zeer hoge kwaliteit, met name uit het noordelijke Rhône gebied (Condrieu). Een druif, die ondanks het feit dat zij niet zo makkelijk te verbouwen is (lage opbrengst, gevoelig voor ziektes), inmiddels op vele plekken in de wereld is aangeplant.

En dus ook in Zuid-Afrika. Het huis Douglas Green komt met een assemblage van Chardonnay en Viognier en dat is een goed huwelijk.
Er zit 14 procent alcohol in dit “huwelijk”. De fles is voorzien van een schroefdop.

Douglas Green Chardonnay Viognier 2016

Douglas Green Chardonnay Viognier 2016 heeft een heldere strogele kleur, mooi fonkelend in het glas.
Een heerlijke neus vol tropisch fruit heeft Douglas Green Chardonnay Viognier 2016. Banaan, meloen en lychee. Mandarijn. Zoet en open.
Ook in de mond bomvol tropisch/exotisch fruit. Wat honing. Iets alcoholische warmte en een wit pepertje. Amandel. Douglas Green Chardonnay Viognier 2016 heeft een ronde, gladde, iets gelikte body. Sappig fruit met zachte zuren en een tikje frisheid. Minpuntje? Okay, het is soepel en mist wat spanning.

Douglas Green Chardonnay Viognier 2016 is een zeer plezierige allemansvriend. Zacht, zwoel en met veel fruit. Misschien wel de beste uit de reeks en deze wijn zit dicht tegen een medaille aan.

Score: 14 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.