Douglas Green Cabernet Sauvignon 2016, W.O. Western Cape, Zuid-Afrika

Douglas Green Cabernet

Een wijn van Douglas Green gemaakt van de mondiaal aangeplante druif Cabernet Sauvignon.

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Douglas Green (founded 1942) blijft trouw aan traditie, maar doet ook aan innovatie en modernisatie om aan de vraag van de internationale markt te voldoen. Een begrijpelijk en heel verstandig uitgangspunt…

Importeur/wijngroothandel LFE zorgt ervoor dat deze wijn op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, en wel bij de supermarktketen Jumbo voor de consumentenprijs van € 5,49.

Deze Cabernet Sauvignon van Douglas Green bevat 14 procent alcohol en de flesafsluiter is een schroefdop.

Douglas Green Cabernet Sauvignon 2016

Wat meteen opvalt aan de Douglas Green Cabernet Sauvignon 2016 is de diepdonkerrode, geconcentreerde kleur. In de rand is de kleur purperrood en iets bleek.
De neus van Douglas Green Cabernet Sauvignon 2016 is zuiver en open. Rokerig, iets getoast, vanille en bosgrond. Ook wat zoet.
Wat mollig donker vruchtvlees van bramen en bessen op de tong. Douglas Green Cabernet Sauvignon 2016 heeft aardig wat tannines in huis, die de wijn een wat stroef en plakkerig mondgevoel geven. Verder proef ik smaken die doen denken aan mint, zoethout, salmiak en ontbijtkoek. Wel wat weinig lengte en diepgang, maar wat kun je verwachten voor deze prijs?

Douglas Green Cabernet Sauvignon 2016 is een wat stevige, robuuste wijn met veel donker fruit en tannines. Helemaal niet onaardig. Lekker met een blokje oude kaas.

Score: 13,5 punten
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.