Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013, Valle de Colchagua, Chili

Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013, Valle de Colchagua, Chili

Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013 uit Valle de Colchagua, Chili is verkrijgbaar bij de wijnslijterij Dirck III.

Casa Silva is het wijnhuis waar deze Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013 ontstaan is. Druifje voor druifje hebben de plukkers geplukt en na de fermentatie mocht de wijn rusten in eikenhouten vaten. Meestal is dat voor een tijdje en in dit geval voor een langere tijd (zo’n drie jaar).

Ook Harold Hamersma vindt Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013 een goede wijn

Casa Silva is uitgeroepen tot “The winery of the year” en dat is niet voor niets. Zo’n titel moet je verdienen.

Wat leuk is dat ook een collega professionele wijnproever (misschien kent u hem wel: Harold Hamersma) deze Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013 heeft geproefd en heeft deze wijn een 8,5 (van de 10) gegeven.

Zoals gezegd kunt u de wijn vinden in de schappen van DIRCK III en de wijn zelf is geleverd door een van de grootste wijnimporteur van Nederland, LFE.

Als u deze Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013 in uw mandje hebt gedaan en u komt bij de kassa dan moet u € 8,99 afrekenen.

Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013

BAF! Topkleur. Vol diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Vol purperrood in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur. (3,0)
In de neus rood bessenfruit met groene paprika. Kruidig, lichte houttonen en wat chocolade. De neus komt matig los. (3,4)
Op de tong een vrij stevige en krachtige rakker met smaak. Mooi rond. Licht tannine, maar niet drogend, Ook hier rood fruit met groene paprika en kruidig. Subtiele houttonen hebben de wijn goed rond en soepel gemaakt. Wat chocolade. Redelijk goed op de mid-palate en een goede tot brede afdronk. (6,3)
Een prettige en smakelijke vrij stevige wijn die toch een groot publiek zal aanspreken. (2,3)

Opdronk : Nu – 2019
Totaal : 15,0 punten {83PP} **½*

Harold heeft het goed gezien, want deze Dona Dominga Gran Reserva Carmenere 2013 is gewoon een hele mooie wijn voor een hele leuke prijs en het zal vele mensen aanspreken!