Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015, Valle de Volchagua, Chili

Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015, Valle de Volchagua, Chili

Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015 komt uit Chili en niet uit de Bourgogne!

Dat moet ik nu eens en voor altijd in mijn hoofd prenten: er zijn ook andere Pinot Noir wijnen buiten de Bourgogne!

U zal wel denken: natuurlijk zijn er andere Pinot Noir wijnen, wat is het probleem? Het probleem is dat ik altijd een Pinot Noir wijn vergelijk met een Bourgogne wijn en dat moet ik gewoon afleren.

In Chili hebben ze natuurlijk ook gebieden waar de Pinot Noir druif zich heel goed voelt en waar ook mooie wijnen van gemaakt worden, zoals deze Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015. En niet alleen in Chili, maar over de hele wereld zijn er dondersmooie plekjes te vinden die de Pinot Noir druiven vertroetelen.

Chili is gewoon top

Wist u overigens dat het wijnhuis Casa Silva uitgeroepen is tot The Winery of the Year!?

Een groot verschil met de Bourgognewijnen is dat deze Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015 eigenlijk geen drol kost ten opzichte van die hele dure rakkers uit de Bourgogne. Maar € 6,99 bent u kwijt en dat is geen geld.

Wat krijg je daar voor terug? Een mooie Pinot Noirwijn met 14% aan alcohol uit de valleien in Chili.

Verkrijgbaar gewoon bij de Dirck III (LFE is de wijnimporteur, maar daar is het niet te koop).

Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015

De kleur van deze Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015 is warmrood over de tong van de kleur en overgaand in rood tot licht waterig rood in het uiterste van de rand. De diepte is goed en fonkelend. Mooie viscositeit. Leuke kleur. (2,7)
Een bessenfruitige neus heeft Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015. Rode besjes. Wat alcohol, rijp en kruidig. Een fijne neus, maar wel wat aan de zoete kant. De neus komt redelijk goed los. (3,6)
Op de tong is Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015 geen ragfijne Bourgogne look a like, maar een wat zwaardere Pinot Noir wijn. Goed vol met rode besjesfruit. Kruidig met zachte zuren. Zuren die het fruit mooi aanvullen. Wel wat ruw. Matig in body. Iets alcohol. Redelijk op de mid-palate en een licht spicy goede afdronk. (5,8)
Waarom vergelijk ik altijd een Pinot Noir met een Bourgogne? Geen idee…gaat automatisch. Dit kan je gewoonweg niet vergelijken met een Bourgognewijn, omdat het a. Niet uit hetzelfde wijndistrict komt en b. Absoluut niet in dezelfde prijsklasse zit… Nee, Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015 is gewoon een aangename sappige Pinot Noir met genoeg smaak en diepte en dat voor een prijs waarvoor je het niet kan laten staan! Kopen dus… (2,2)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 14,3 punten {80+PP} **

Doña Dominga Costa Fría Pinot Noir 2015 is dus geen Bourgogne, maar wel degelijk een leuke Pinot Noir voor een hele leuke prijs! Ik zeg: kopen!