Don David, Malbec, Reserve 2011, Argentinië

Don David, Malbec Reserve 2011 van Michel Torino Estate, Argentinië

De wijnen in Cafayate, waar deze wijn ook vandaan komt, liggen op een hoogte van 1700 meter. Dit moet voldoende zijn om de wijnen in deze warme streek van Argentinië om de wijnen voldoende karakter en zuren te geven. Het microklimaat wat in Cafayate heerst, brengt mooie wijnen voort.

Meer rood en stevig…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”56″ wpp_start=”

    ” ]

De Sligro heeft deze wijn in het assortiment en behoort tot een van de best verkopende wijnen in het assortiment. Deze wijn kost bij de Sligro € 5,95 (exclusief BTW).

Geproefd:
Don David, Malbec Reserve 2011 van Michel Torino Estate, Argentinië

Kleur: heldere, donkere diepe purper-paarse kleur. In de rand goed vol purper-magenta / 2,9

Neus: beetje gesloten neus. Hinten van veel zwart fruit en zwoel. Kruidige zwarte bessen en iets romig (eikenhout?), grassig en rokerig. De neus komt goed los en is diep en goed vol / 3,6

Smaak: veel zuren en tannine. Zwart fruit met een fruitig karakter. Zwoel en wat romigheid van houttonen en peperige zwarte bessen, ontbijtkoek, bessen en rokerig sigaar. De wijn heeft een goede body en de afdronk is vol en heeft en goede lengte.

Conclusie: Krachtig, peperig zwart fruit. Een volle fruitige wijn die goed past bij rood vlees, stevige sauzen of bij koud weer en dicht bij de open haard. Smakelijk en de wijn opent zich heel mooi / 2,0

XX ½ ster / drinken: nu – 2018 / totaal 14,7 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin