Domein de Wijngaardsberg Pinot Gris 2014, Limburg, Nederland

Domein de Wijngaardsberg

Bij het Zuid-Limburgse Ulestraten ligt Domein de Wijngaardsberg. Een Nederlands wijndomein met een lange geschiedenis.

Een lange geschiedenis want al in het jaar 968 (!) stonden hier wijnstokken, langs de romeinse weg van Meerssen naar Hunnecum. Rond het jaar 1800 is de wijngaard door de Fransen gerooid maar in 2002 komen de druivenstokken gelukkig weer terug op de Wijngaardsberg, met een halve hectare Pinot Gris en Auxerrois. En dat heeft succes. De wijngaard wordt later verder uitgebreid.

Bij Domein de Wijngaardsberg wordt gewerkt met “klassieke” druivenrassen: Pinot Gris, Auxerrois, Pinot Noir en Chardonnay. Het domein is nu 3 hectare groot. De bodem bestaat uit een teellaag van löss op een ondergrond van mergel.

Wijnmaker Jules Nijst weet ons iedere keer te verrassen met mooie, complexe wijnen van een uitstekend niveau.

Op zaterdagen tussen 9 en 12 uur is Domein de Wijngaardsberg open voor de verkoop aan particulieren. Ik kan het u aanraden, een bezoek is dit wijndomein meer dan waard!

Domein de Wijngaardsberg Pinot Gris 2014

Een fonkelend heldere, strogele kleur.
De neus is redelijk open en aantrekkelijk. Honing, bijenwas. Het fruit van abrikoos en perzik. Ook wat florale geuren.
Rond en iets filmend in de mond. Kruidig en een wit pepertje. Mooie, krachtige zuren die perfect samengaan met het rijpe fruit van peer, perzik en gele appels. Ook wat honing en een nootachtig bittertje. Een bijna boterig mondgevoel. Zuiver.

Domein de Wijngaardsberg Pinot Gris 2014 is levendig, vol en delicaat met een spannende zoet-zuur balans. Een fraaie, rijke Pinot Gris van wijnmaker Jules Nijst.

Score: 14,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019-2020.