Domäne Wachau Grüner Veltliner 2017 van de Hema, Wachau, Oostenrijk

Wachau Gruner VeltlinerBekend onder vele wijndrinkers: witte wijn van de Grüner Veltliner. We proeven de Wachau Grüner Veltliner uit het assortiment van de HEMA.

De Grüner Veltliner is een zeer belangrijke druif voor de productie van wijn in Oostenrijk. De druif heeft met ruim 30 procent aanplant een groot aandeel in de Oostenrijkse wijngaarden. Grüner Veltliner rijpt vrij laat en heeft veel zon nodig.

De Grüner Veltliner wordt in het algemeen op roestvrijstaal gevinificeerd en dus zonder houtrijping op de markt gebracht, hoewel er natuurlijk altijd goede uitzonderingen zijn. In een blend ben ik deze druif nog nooit tegengekomen.

Deze wijn is afkomstig uit de regio Wachau, in het noordoosten van Oostenrijk. Tussen de plaatsen Krems en Melk stroomt de bekende rivier de Donau. De wijngaarden liggen hier op steile hellingen, die beplant zijn met Riesling en Grüner Veltliner.

Deze wijn is verkrijgbaar bij de warenhuisketen van de HEMA. Het prijskaartje van 7 euro is, zoals ik dat gewend ben van de HEMA, vriendelijk te noemen.
Wilt u de wijn bestellen, gebruik dan deze LINK VAN DE HEMA.

Wachau Gruner Veltliner

Domäne Wachau Grüner Veltliner 2017 van de Hema

Een heldere, bleekgele kleur met een groene tint erin. De intensiteit van de kleur is 2 uit 5. In de rand loopt de kleur wat waterig weg.
Een open, wat stuivende neus. Gele appels, citrusfruit en een snufje honing. Bloemig, wat doet denken aan lentebloesem. Iets buxus. Een frivole neus, maar wel iets vluchtig.
Een lichte stroefheid op de tong. Knisperende, straffe zuren die op de voorgrond treden. Iets witte peper. Daarnaast het fruit van ananas, gele appel en limoen. Honing en een klein amandelbittertje op de achtergrond. Best vol van body en zuiver van smaak. Een goede zoet-zuur balans.

Een frisse, levendige, aromatische Grüner Veltiner. De wijn maakt een evenwichtige indruk. Dit is gewoon een mooi glas Grüner Veltliner voor een kleine prijs. Een ideale wijn voor de komende lente en zomer. Aanrader!

Score: 13,7 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2020.
Wachau Gruner Veltliner
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #wachau #grunerveltliner