Domaine Verena Wyss Belcanto 2012, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Domaine Verena Wyss Belcanto 2012

Men neme een Cabernet Sauvignon, een Merlot en een Petit Verdot en deze wijn komt uit de ….

Fout! Uit de Pays d”oc en niet uit de Bordeaux!

Maar het zijn wel de druivenrassen die bekend staan in de Bordeauxstreek en dus heb ik je een beetje op het dwaalspoor gezet….

Nee, deze wijn komt dus uit de Pays d’ Oc en dé specialist van de Pays d’Oc-wijnen is natuurlijk Cees Oxener van Vinox.nl.

Op de website lees ik dat we hier schijnbaar te maken hebben met een echte topper!

We laten ons niet beïnvloeden en gaan deze wijn professioneel onafhankelijk en eerlijk beoordelen en gaan kijken of we hier écht te maken hebben met een toppertje….

Te BESTELLEN bij Vinox.nl voor een prijs van € 11,75. 14% aan alcohol….

DOMAINE VERENA WYSS BELCANTO 2012  ADomaine Verena Wyss Belcanto 2012

Een zeer volle massieve diepdonkerrode kleur over de gehele tong. Ook in de rand zeer vol. De diepte is zeer diep donker. Topkleur. (3,0)
In de neus donker bessen/bramenfruit, kruidig (laurier), wat vegetaal en met specerijen (zwarte peper) Wat chocolade en alcoholisch. Redelijk goede neus. (4,0)
Op de tong smakelijk, iets drogend bessen/bramenfruit dat krachtig overkomt. Ook alcoholisch. Breed op de mid-palate en een goede afdronk. Loopt iets weg en hou je alcohol over. Ook kruidig en wat spicy (zwarte peper) (6,0)
Dit is gewoon een zeer smakelijke wijn met veel geur en smaak die bij een best vleesgerecht geserveerd kan worden. Staat zijn mannetje wel hoor. Prima! (2,2)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 15,2 punten {83+PP} **½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!