Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012, AC Cotes de Gascogne, Frankrijk

Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012, AC Cotes de Gascogne, Frankrijk

Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 is even wat anders…

Wat direct opvalt als je deze Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 koopt is niet de prijs. Nee, het is de kleur van de wijn! En de kwaliteitsfles, want kwaliteitswijnen moeten nu eenmaal in een kwaliteitsfles. Een wat dikkere en zwaardere fles…het waarom is mij even ontgaan. Het heeft wel wat en dus is de psychologische werking een feit!

Ik las laatst dat “Derniéres Grives” de “laatste lijsters” betekent en verwijst naar het late oogsten van de overrijpe druiven van de Petit Manseng in dit geval. De laatste lijsters vliegen pas in november uit en dan is de tijd rijp om de druivenstokken alsnog te ontdoen van hun last.

Laat oogsten…., overrijpe druiven…., druifje voor druifje plukken…, dat is arbeidsintensief, de opbrengst van de ingedroogde druiven is beperkt en dus kan ik maar tot één conclusie komen: dit is niet goedkoop!

Wanneer je het grote wijnglas vult met Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 ontdek je direct nog een feit: dit mag dan wel niet goedkoop zijn, maar de geuren die je tegemoet komen laten je direct weten: dit is kwaliteit!

Kwaliteit kost nu eenmaal geld

En kwaliteit heeft deze Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012; lees hieronder maar wat ik er van vind…

Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 is te koop bij de betere wijnwinkels en is geleverd door misschien wel de meest ambitieuze wijnimporteur van Nederland: LFE!

De prijs zal zo rond de € 18 liggen…. (PS 11,5% aan alcohol heeft deze dessertwijn).

Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012

De kleur van Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 is okergeel en vol 24 karaats goed over de gehele tong. Daar kan je mee thuis komen. Zeer mooi fonkelend, helder en zuiver. Erg mooie kleur. (3,0)
In de neus van deze Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 is wat metalig abrikoosfruit/honing. Sinaasappelschil. Ragfijn. De neus komt mooi los. (4,3)
Op de tong is Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 mooi vettig, glycerine, abrikoos/honingfruit. Sinaasappelschil, smakelijk en sappig. Verfijnd en zeer mooi rond. Wat boterig/vanille. Perfecte zachte zuren en totaal in balans. Goed op de mid-palate, breed genoeg en een redelijke volheid. Smakelijke frisse zoet/zuren in balans zijnde brede afdronk. (7,2)
Elke rijpe druif is één voor één van de tros gehaald, dat kan bijna niet anders. Hoge kwaliteit krijg je alleen als je zeer serieus te werk gaat. Perfecte balans van zoet en zuur. Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 is geen zware wijn, maar een verfijnde wijn. Mooi bij een fruitsalade. Koel serveren (8 tot 10 graden). Een Kerstwijnaanrader! (2,5)

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 17,0 punten {90PP} ****

Domaine Tariquet Derniéres Grives 2012 is een erg mooie dessertwijn die verfijnd is en een fantastische balans heeft in het zuur en zoet. Erg mooi!