Domaine Tariquet “Amplitude” 2018; een geraffineerde rakker

Domaine Tariquet “Amplitude” 2018; een geraffineerde rakkerDomaine Tariquet “Amplitude” 2018 is niet alleen een geraffineerde rakker, maar ook een vegan wijn.

We moeten terug in de tijd. Naar 1912, want toen werd Domaine Tariquet opgericht en inmiddels zijn we alweer bij de derde generatie aangeland die dit mooie domein in de Gascogne tegenwoordig leidt. Al dit heeft de familie geen windeieren gelegd. Twee factoren spelen daarbij een grote rol: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken. Het is bovendien de grootste witte wijn producent van de regio!

LFE is de leverancier van deze witte droge veganwijn en Domaine Tariquet “Amplitude” 2018 is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels voor een prijs rond de € 12,70.

12,5% aan alcohol zal uw pret niet bederven…

Laat de wijn spreken.

Domaine Tariquet “Amplitude” 2018

De kleur van deze Domaine Tariquet “Amplitude” 2018 is licht geel over de tong met een mooie licht geelgouden fonkeling in de rand. De kleur is helder en zuiver. (2,8)
In de neus laat Domaine Tariquet “Amplitude” 2018 helaas niet veel los. Wat gesloten, maar er zijn wel wat fruittonen waar te nemen zoals perzik en peer. Ook wat vettigs. De neus komt maar matig los. (3,4)
Op de tong komt Domaine Tariquet “Amplitude” 2018 direct mooi fris en complex over. Mooi fruit van perzik, peer, mango en citroen. Geraffineerde zuren compenseren het aanwezige fruit, waardoor er spanningen ontstaan. Mooi. Goed op de mid-palate, breedte en diepte (kwaliteit). In de goede tot brede afdronk een licht nootje waar te nemen. (6,6)

Domaine Tariquet “Amplitude” 2018 is een complexe witte wijn die een geraffineerd spel laat zien tussen verschillende fruitrassen waarbij het fruit en de zuren goed op elkaar afgestemd zijn. Resultaat is een zeer mooie wijn die op de tong zijn kwaliteiten laat zien. (2,3)

Domaine Tariquet “Amplitude” 2018 verdient van mij 15,1 punten.

Nu heerlijk van genieten en dat kan zeker tot en met volgend jaar.

#wijn #LFE #proefrecensie #tariquet #wine #Manseng #Gascogne #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!