Domaine Saint Martin Cuvée Juliet 2017, AOP Côtes du Rhône, Frankrijk

Domaine Saint Martin Cuvee
Nederlandse wijnbouwers doen het in het buitenland (ook) goed. Deze rosé van Domaine Saint Martin is zeer koopwaardig.

Domaine Saint Martin is een flink domein in de plaats Pouzilhac, regio Gard in Zuid-Frankrijk. Rutger en Angélique Grijseels zijn sinds 1999 de eigenaren van het domein waar niet alleen wijn wordt verbouwd, maar ook graan, zonnebloemen, truffeleiken en fruitbomen. Het areaal aan wijngaarden is 72 hectare. De Grijseels doen het goed, want de wijnen van Domaine Saint Martin hebben bij zowel de Fransen als daarbuiten een uitstekende reputatie. Daarnaast zijn er veel prijzen binnengehaald op internationale wijnconcoursen. De Grijseels zijn eigenaar van Château de Panéry. Onder die laatste naam zijn ook verschillende cuvées uitgebracht.

Domaine Saint Martin

Deze rosé Cuvée Juliet is een assemblage van de druivensoorten Syrah en Grenache. De wijn bezit 13,5 procent alcohol en de flesafsluiter is een schroefdop.

De wijnen van Domaine Saint Martin zijn verkrijgbaar bij de HEMA. Voor het bescheiden bedrag van 6 euro komt u in het bezit van een fles van deze wijn. Als u op de banner aan de rechterzijde van onze pagina klikt, kunt u de wijn bestellen. En voor die 6 euro krijgt u veel terug!

Domaine Saint Martin Cuvée Juliet 2017

Een heldere en fraaie zalm-rosé kleur met een gemiddelde kleurintensiteit. Bleek in de rand uitlopend.
De neus opent zich goed en komt vriendelijk en fris over. Het fruit van aardbeien en de geur van winegums en fruitsnoepjes komt je tegemoet. Ook wat aardse tonen. Een fruitige neus waar je vrolijk van wordt.
Redelijk zacht en iets romig op de tong. Kruidig en een pepertje. Rode grapefruit en rode bessen. Licht alcoholisch, wat warm en gestoofd. Aangename zuren en best wel krachtig van smaak met een fijn restzoetje. Rond van structuur.

Deze Cuvée Juliet van Domaine Saint Martin is een plezierige rosé met pit en stevigheid. Dit is zeker geen niemendalletje, het is bijna gastronomisch te noemen. Deze rosé is wat mij betreft dan ook goed te combineren met wat pittige gerechten. Een aanrader!

Score: 13,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2019.

Domaine Saint Martin Cuvee
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #cotesdurhone #rose