Domaine Preignes le Vieux 2013, Prestige, Viognier, Frankrijk

Domaine Preignes le Vieux 2013, Prestige, Viognier, Frankrijk
De viognier doet het goed de laatste tijd.

Viognier is een mooie druif met prachtige resultaten

Wijnen en druiven zijn onderhevig aan trends. Eerst was het de chardonnay en de sauvignon blanc. Die lijken iets te gewoon te worden en de consument wilt duidelijk iets spannender. Oostenrijk heeft zijn antwoord met de grüner veltliner en Frankrijk met de viognier.

De viognier komt in Frankrijk voor in de wijnen van Condrieu en natuurlijk chateau Grillet. Wijnen uit het noorden van het Rhône district en hier geven ze door de koele nachten en de vele zonuren prachtige wijnen, dus waarom niet in de Languedoc?

De Languedoc, het experimentgebied van Frankrijk en dat is leuk. Veel gebieden hebben zoveel regels dat er bijna niets mag maar dus niet in de Languedoc. Experimenteren met druiven, opbrengsten, opvoeding enz. enz. Alles in het werk stellen om een antwoord te geven op de bulkwijnen uit de nieuwe wereld.

De wijngaarden van Domaine Preignes le Vieux worden geploegd met paard en kar. Er wordt zo eerlijk mogelijk gewerkt met respect voor de natuur. Wel wordt er met de machine geoogst en het resultaat is gemiddeld 55 hl per hectare. De druiven worden vroeg in de morgen geplukt om de frisheid van de druiven te behouden. Allereerst een koude voorweking en daarna een koele vergisting.

Deze viognier is te koop bij de Mitra voor € 7,99.

Geproefd:
Domaine Preignes le Vieux 2013, Prestige, Viognier, Pays d’Oc, Frankrijk

Kleur: helder, bleek lichtgeel met een lichtgroen randje / 2,5

Neus: licht wit fruit met wat mineralen, subtiel en bloemig. / 3,0

Hoe werkt het puntensysteem
Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem

Smaak: stevige citroenzuren met rijpe tropische vruchten en steenfruit. Mango, abrikoos, bloemig en met een goede body. De afdronk heeft citrus met zoutig mineraal en is breed / 5,2

Conclusie: Veel bloemen met een tropisch karakter. Een lekker aperitief / 1,7

X ster / totaal 12,2 punten

Domaine Preignes le Vieux 2013, Prestige, Viognier, Frankrijk

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!