Domaine Nicolas Croze “L’Epicurienne” 2015, AC Côtes du Rhône, Frankrijk

Domaine Nicolas Croze

Wijnen uit de appellatie Côtes du Rhône zijn er in vele kwaliteiten. Domaine Nicolas Croze behoort duidelijk tot de betere.

Domaine Nicolas Croze is gevestigd in Saint Martin D’Ardeche. De wijngaarden van het domein zijn gelegen in Saint Martin, Aiguèze, Saint Just, Saint Marcel en Pont St. Esprit (in de omgeving waar de Ardèche uitmondt in de Rhône) en beslaan een oppervlakte van 30 hectare.
Er worden verschillende druivenrassen verbouwd. Voor de blauwe rassen zijn dat Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault en Carignan. De witte rassen die zijn aangeplant: Grenache Blanc, Viognier en Marsanne.

De Cuvée L’Epicurienne is een monocépagewijn, gemaakt uit de Syrah druif. Het alcoholpercentage is 14 procent.

Wijnimport Saladin zorgt ervoor dat deze ambachtelijke Côtes du Rhône (en andere ambachtelijke wijnen uit dit gebied en de Languedoc) rechtstreeks van de wijnboer naar de consument komt. De verkoopprijs ligt zo rond € 11,50.

We draaien de kurk eruit en gaan proeven…

L’Epicurienne 2015

L’Epicurienne 2015 heeft een donkerrode, geconcentreerde kleur. Vol in de rand en purperrood.
Een flinke, geurige neus die meteen binnenkomt. Kruidnagel, garrigue, teer en eucalypthus. Het fruit van zwarte kersen en bessen. Ook wat geroosterd brood.
Vol en intens op de tong. Iets stroperig. Kruidig, zwarte peper en dik kersenfruit. Stevige tannines die de wijn een extra bite geven. Sappig, dik en rond met een goede lengte. Een mooie, lange afdronk.

Een rijke, stoere wijn waar je de zon in proeft. Een Côtes du Rhône om te onthouden én om van te genieten! Goed te combineren met stevige vleesgerechten.

Score: 15,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.