Domaine Michaud Eclat de Silex Vielles Vignes 2016, AC Touraine-Chenonceaux, Loire, Frankrijk

Domaine Michaud Eclat de Silex Vielles Vignes 2016, AC Touraine-Chenonceaux, Loire, FrankrijkWijnen uit het Loiregebied zijn, volgens mij, de laatste tijd een beetje onderbelicht.

Wijnen uit het Loiregebied zijn echte terrroirwijnen en zeg je terroirwijnen dan zeg je ook kwaliteit.

De Perswijn heeft het destijds met deze wijn al onderkend, want de jaargang 2014 van Domaine Michaud is in 2016 al eens uitgeroepen tot de beste Sauvignon Blanc in de prijsklasse van € 7,50 en € 12,50. Helaas hebben dit soort prijzen een slechte invloed op de prijs, want de vraag is toegenomen en in de regel blijft de productie op peil en dat betekent weer: prijsverhoging….

Domaine Michaud Eclat de Silex Vielles Vignes 2016 kan u kopen bij de betere wijnwinkels en in het bijzonder Terroirwijn.nl voor de prijs van € 13,95.

Deze terroirwijn heeft een alcoholpercentage van 13,5% en we gaan over tot proeven…

Laat de wijn spreken!

Domaine Michaud Eclat de Silex Vielles Vignes 2016

De kleur is lichtgeel/lichtgeelgoud over de tong. In de rand mooi geel/witgouden fonkeling. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus laat deze Domaine Michaud duidelijk Sauvignon (buxus) fruit zien, maar wel vol en diepgaand. Heerlijk fris en de neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong is deze Tourainewijn mooi rond en zacht met heerlijk intens Sauvignonfruit. Ook witfruit met perfect aangesloten zuren. Breed en diep met flink wat smaak. Wat witte peper (specerijen). Goed op de mid-palate. Goede frisse en smakelijke afdronk. (6,6)
Domaine Michaud is een mooie Loirewijn; diepgaand, smaakvol en breed. Goed in balans. Je moet wel van de Sauvignondruif houden, maar als je daarvan houdt heb je met deze Touraine een pareltje in handen. (2,3)

Dit soort wijnen kom je niet tegen in de supermarkt en daarom moet u echt eens naar de betere wijnwinkels gaan. Aldaar staan stuk voor stuk pareltjes in de schappen en de eigenaar zal u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van de wijn. Deze Tourainewijn verdient 15,5 punten en valt net buiten de medailles… Nu heerlijk drinkbaar en houdbaar tot 2022. Een Pareltje!