Domaine Gadais “Le Grande Réserve” 2014, AOC Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, Loire, Frankrijk

Domaine Gadais “Le Grande Réserve” 2014

Veel mensen kopen hun wijnen bij de supermarkt.

Zeg maar dat het merendeel van de wijnliefhebbers hun wijnen kopen bij deze grootgrutters. Waarom? Omdat deze supermarkten wijnen voor scherpe prijzen kunnen inkopen… Waarom? Omdat zij groot inkopen en als je een grote inkoper bent dan heb je wat te zeggen. Over de prijs bijvoorbeeld.

Supermarkt Lidl valt ook in die categorie van grootinkopers en daarom kunnen zij een dergelijke Loirewijn voor een hele goedkope prijs inkopen en verkopen.

Deze “sur lie” wijn kost slechts € 4,49 per fles (HIER VERKRIJGBAAR)

Domaine Gadais La Grande Reserve 2014 D

Wat is dat ook alweer: Sur lie…?

Sur Lie is een in 1977 vastgelegd, een natuurlijk en reeds lang bestaand procédé: als de wijn is uitgegist, blijft hij enkele maanden doorrijpen op de “lie”, de droesem, die op de bodem ligt. In de droesem zitten nog resten gist en andere vaste stoffen, die, bij gebrek aan zuurstof, vanzelf gaan gisten. Dit resulteert in een vollere en complexe smaak.

Laten we eens kijken of het resultaat ook te merken is….

Domaine Gadais La Grande Reserve 2014 ADomaine Gadais “Le Grande Réserve” 2014

De kleur is bleekgeel/witgoud over de tong. Mooi fonkelend, zuiver en kraakhelder. (2,7)
Een zwakke neus van enig perzik/groene appel fruit. Ook wat citroenig. Matige neus. (2,3)
Op de tong een lichte prikkel in de basis dat later verdwijnt. Wat perzikfruit en licht groene appel, maar alles in een wat zwakke vorm. Aanwezige zuren. Zeer matig in body en redelijk op de mid-palate (wordt gedragen door de zuren). Zachte, redelijke, doch wat zure afdronk. (4,5)
Een wat zwakke wijn. Het smaakpalet van deze wijn wordt gedragen door de aanwezige zuren en niet door het zwakke fruit. Ik had er meer van verwacht, helaas… (1,5)

Opdronk : Nu opdrinken
Totaal : 11,0 punten {70PP} ½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!