Domaine Fontanel 2011, Côtes Catalanes, I.G.P. Frankrijk

Deze zacht geprijsde Languedoc Rousillon komt van Wijnkoperij Henri Bloem in Amstelveen. Een begrip voor de regio voor prachtige wijnen en onmiskenbaar goede service.

Domaine Fontanel valt buiten de regels van de Languedoc. Pierre Fontaneil heeft ervoor gekozen om de druivenrassen Syrah, Merlot, Cabernet en Grenache Noir te blenden en zijn streven is om er een zachte Rhône-typerende wijn van te maken. Soms moet je als wijnmaker de Appellation Controlée achter je laten om je ambities en je dromen te verwezenlijken.

Geproefd:
Domaine Fontanel 2011, Côtes Catalanes. I.G.P. Frankrijk

In de aanbieding heeft deze wijn een bescheiden prijs van € 4,95 in de aanbieding. Normaal kost deze wijn € 5,95 en bij zes flessen € 5,50.

Kleur: diep en donkerpaars op de tong. In de rand paars-magenta, maar wel een tikje dun / 2,8

Neus: tikje gesloten met zacht, zwoel rood en zwart fruit. uitnodigend, diep en medium vol / 3,3

Smaak: veel ronde tannine. Zwoel en warm en barstensvol rood en zwart fruit als bosbessen, frambozen en pruimen. Tevens vind ik nog kruiden, wat peper en salmiac. De goede volle body maakt het geheel af en die resulteert in een afdronk met een medium body en een goede lengte / 5,8

Conclusie: Sappig, zwoel met de zon in je glas. Barstensvol rood en zwart fruit wat gewoon je glas uitspringt. Een prima prijs/kwaliteit ook al is de wijn niet in de aanbieding / 1,8

X ½ ster / drinken: nu – 2018 / totaal 13,7 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin